Studija „Jūrų vėjo energetikos politinės ir rinkų situacijos įvertinimas“ rodo, kad vidutiniai jūrų vėjo jėgainės įrengimo kaštai 2017 m. turėtų būti maždaug 7,5 proc. mažesni negu 2014 m. ir siekti apie 3700 EUR/kW. Dabar vidutiniai jūrų vėjo jėgainės įrengimo kaštai pasaulyje siekia apie 4000 EUR/kW.

Pingantis jūrų vėjo jėgainių įrengimas savo ruožtu lems ir mažesnę jų gaminamos elektros energijos kainą. Europos vėjo jėgainių asociacijos (European Wind Energy Association, EWEA) 2014 m. tendencijų ataskaitoje pažymima, kad, pavyzdžiui, 2017 m. prie Danijos krantų veikti pradėsiantis jūrų vėjo jėgainių parkas „Danish Horns Rev 3“, dėl kurio vystymo sutartys pasirašytos 2014 m., elektrą gamins už 10,3 euro ct/kWh.

Ataskaitos autoriai pažymi, kad skirtingose šalyse įrengiamų vėjo jėgainių parkų gaminamos elektros energijos kainos tiesiogiai lyginti negalima, nes skiriasi sutarčių trukmė ir elektros supirkimo taisyklės. Tačiau, pabrėžia jie, bendros naujų parkų sutarčių tendencijos bet kokiu atveju rodo, kad juose gaminama elektra tampa pigesnė negu anksčiau, ir tai leidžia teigti, kad artėja laikas, kuomet jūrų vėjo jėgainių gaminamos energijos kaina beveik nesiskirs nuo atominių elektrinių gaminamos energijos kainos.

Siekti tolimesnio kainos mažėjimo, pasak EWEA ataskaitos autorių, gali padėti kuo ilgesnės trukmės sutartys dėl vėjo jėgainių gaminamos elektros energijos supirkimo. Pažymima, kad, pavyzdžiui, 20 metų, o ne 15 metų trukmės sutarties pasirašymas gali lemti maždaug ketvirtadaliu mažesnę elektros energijos gamybos kainą. Ilgesnė sutartis reiškia didesnį finansinių institucijų, suteikiančių paskolas vėjo jėgainių projektų plėtotojams, pasitikėjimą ir mažesnes palūkanas.

Kitas dalykas, galintis padėti siekti mažesnių palūkanų – jėgainių veiklos riziką mažinančios technologinės inovacijos. Tarp inovacijų, galinčių sumažinti palūkanų normas, pirmiausia išskiriama geresni geofiziniai ir geotechniniai jėgainių vietų tyrimai, pažangesnis orų prognozavimas ir efektyvesni jėgaines prižiūrinčių darbuotojų transportavimo sprendimai.