Vakaro detektyvas prasidėjo, kai apie 17 val. pareigūnų ekipažas gavo pastabių žmonių pranešimą, jog du vyrai karučiu vežasi avį, kuri gali būti vogta. Įtarimą, matyt, sukėlė neramus „keleivės“ elgesys.
Snieguotu keliu karučiais netradicinį krovinį gabenančius vyrus policijos pareigūnai netruko surasti, sustabdė ir pasiteiravo, koks avies kelionės maršrutas.

Vienas vyrų suraitė istoriją, kad avį vežasi kaip užmokestį už darbą pas ūkininką. Deja, pastarojo vardo, pavardės ir tikslaus adreso prisiminti nepajėgė. Tad pareigūnams neliko nieko kito, tik ieškoti švelniavilnės keliautojos tvarto ir jos savininkų, kad įsitikintų, ar ji - atlygis už darbą, ar nusavinta be šeimininko žinios.

Aplankę vieną avis auginantį ūkininką, policininkai išsiaiškino, kad avelė - ne jų. Tad gyvūną palikę pas juos, pareigūnai paiešką tęsė toliau. Kartu su avelę gabenusiais vyrais jie nuvažiavo į už trijų kilometrų esantį Berteškių kaimą. Atvykę į sodybą, pareigūnai rado senjorų porą, kuri patvirtino pažįstanti vieną avį gabenusį vyrą ir patvirtino, kad jis talkininkavo jų ūkyje. Šeimininkai avies dar nebuvo spėję pasigesti, todėl kartu su atvykėliais nuėjo į tvartą jų susiskaičiuoti. Buvo išgąsčio, kai pasirodė, kad avių daugiau yra dingę, bet galų gale, nusiraminus ir suskaičiavus, paaiškėjo, kad dingo tik viena - pati gražiausia, stambiausia, stora vilna apaugusi veislinė avis.

Keliauninkė netrukus buvo grąžinta savininkams. O avelę vežęs netolimo Kaulakių kaimo gyventojas buvo sulaikytas ir uždarytas į Raseinių rajono policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpas. Dėl vagystės jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jo bendrakeleivis buvo apklaustas kaip liudininkas ir išleistas į namus.