Beje, laukiniai žvėrys priešais jūsų automobilį netikėtai išdygti nebūtinai miško kelyje ar automagistralėje, o visai šalia miesto. Tą šiomis dienomis patyrė klaipėdietis žurnalistas Vaclovas Gedvilas.

„Vos kirtus Tilžės gatvės geležinkelio pervažą, staiga iš kairės kelio pusės iššoko briedis. Kirtau per stabdžius, sukau vairą kairėn, ir iškart - dešinėn, nes iš prieko judėjo kita mašina. Nepaisint to, briedis galine kanopa vis tiek kliudė mano bamperį, - papasakojo vyras. - Žala nebuvo didelė, į policiją nesikreipiau. Mano brolis, sužinojęs apie įvykį, pasakė, jog gerai padariau - esą policija mane būtų nubaudusi“.

Patys policininkai tikina tikrai nebaudžiantys iš eilės visų vairuotojų, kurie keliuose susiduria su laukiniais žvėrimis ar naminiais gyvuliais.

„Kiekvienas atvejis yra individualus. Tiriame, koks buvo greitis, matė ar nematė tą gyvūną, diena buvo ar naktis, į kurią mašinos dalį kliuvo smūgis ir panašiai. Tačiau kad vairuotojas būtų pripažintas kaltu dėl tokios avarijos - itin retas atvejis“, - aiškina Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Kitaip tariant partrenkus gyvūną gali būti taikoma atsakomybė, jeigu vairuotojas viršijo leistiną maksimalų greitį, nepaisė kelio ženklų reikalavimų ar pažeidė Kelių eismo taisykles.