Šios rungtynės tikrai nestebina veiksmo gausa, tačiau kasmet sulaukia vis daugiau stebėtojų ir dalyvių ne tik iš Didžiosios Britanijos, tačiau ir iš Europos. Jau 25-erius metus Norfolke organizuojamos sraigių lenktynės, pasak organizatorių, viena lengviausių sporto šakų pasaulyje.

„Manau, kad žmonėms patinka sraigių lenktynės, nes jos nieko nekainuoja. Tau užtenka tik turėti sraigę ir jau gali tapti pasaulio čempionu“, – tikina lenktynių organizatorius Neilas Riseboroughas.

Kiekviena lenktynių dalyvė, pagal čempionato taisykles yra padedama viduryje apskrito stalo ir turi nušliaužti iki stalo krašto. Pirmosios, įveikusios atstumą, laukia atlygis – salotų lapų puokštė. Sraigių savininkai sako kruopščiai besiruošiantys kiekvienoms varžyboms, o kai kurie net teigia augintiniams turintys specialų mitybos planą, papildantį treniruotes.
Citata
Čempionate gali dalyvauti ir užsieniečiai, tačiau jų sraigės turi būti paprastos ar vynuoginės, o ne gigantiškosios. Kai kurių sraigių kiautai nudažomi įvairių pasaulio valstybių vėliavomis, pasipuošti gali ir jų šeimininkai.

„Manau, kad mitybos režimas yra svarbiausias dalykas, todėl maitinu savo sraigę salotomis ir vandeniu. Po kelionės į Angliją ji jau gerai pailsėjusi, apsipratusi su laiko skirtumu ir yra puikios formos. Todėl manau, kad laimėsime“, – tvirtina dalyvis iš Vokietijos.

Didžiausias lenktynių trukdys – alinantis karštis, tačiau tai neišgąsdino pusantro šimto dalyvių, šiemet atvykusių varžytis tarpusavyje. Čempionate gali dalyvauti ir užsieniečiai, tačiau jų sraigės turi būti paprastos ar vynuoginės, o ne gigantiškosios. Kai kurių sraigių kiautai nudažomi įvairių pasaulio valstybių vėliavomis, pasipuošti gali ir jų šeimininkai.

2014 metų čempionais tapo penkiametis Zebenas iš Londono ir jo sraigė vardu Wellsas, užtrukusi 3 minutes 19 sekundžių. Kol kas pasaulio rekordas priklauso sraigei Archie, trasą įveikusiai per dvi minutes. Kitos Pasaulinės sraigių lenktynės planuojamos kitų metų liepos viduryje, tačiau ar Wellsas sugrįš apginti savo titulo, dar neaišku.