Septynių metų amžiaus belgų aviganė Diesel priklausė SWAT komandai, kuri trečiadienio rytą Paryžiaus Sen Deni priemiestyje šturmavo vieną butą. Kalė buvo pasiųsta į pastatą patikrinti, ar jame nėra sprogmenų, bet buvo suplėšyta į gabalus, kai pasirodė iš Kalašnikovo automato į policiją šaudžiusi moteris, kuri tuomet detonavo savo sprogmenų diržą, rašo dailymail.co.uk.

Netrukus internete pasipylė užuojautos dėl numylėtos aviganės žūties. Kalė dėl išskirtinės karjeros šiose pajėgose buvo pagerbta ne vienu medaliu.

Vienas policijos pareigūnas sakė, kad „jausmas beveik toks pats, tarsi praradus vieną iš kolegų“, o vienas „Twitter“ vartotojas rašė, kad Diesel „žuvo gindama mūsų vėliavą“.

Diesel žūtis socialinėje žiniasklaidoje sukėlė gedėjimo bangą – tam buvo sukurta speciali grotažymė #JeSuisChien.

Ši grotažymė, reiškianti „Aš esu šuo“, yra nuoroda į pasaulinio solidarumo šūkį „Je Suis Charlie“ („Aš esu Čarlis“), kuris pasklido sausio mėnesį po teroristinio išpuolio prieš žurnalo „Charlie Hebdo“ redakciją.

Daug vartotojų liaupsino Diesel drąsą ir ištikimybę, o kai kas, norėdamas išreikšti solidarumą, skelbė savo pačių šunų nuotraukas.

Policijos pajėgos tinkle „Twitter“ pasidalijo SWAT komandos narės nuotrauka ir teigė, kad tarnybiniai šunys yra nepakeičiami jų darbe.

Nacionalinės Prancūzijos policijos oficialioje paskyroje buvo rašoma, kad Diesel „žuvo nuo teroristų per dabartinę operaciją Sen Deni“.

„Kai policininkai atvyko, šuo ėjo pirmas ir iš karto žuvo. Prancūzai liūdi dėl jos žūties“, - sakė vienas šaltinis.

Pajėgos pažymėjo, kad sprogmenų ieškantys šunys Prancūzijos kovos su terorizmu padalinio, žinomo kaip RAID, darbe yra nepamainomi.

Be šuns, per septynias valandas trukusią buto Paryžiaus priemiestyje apsuptį žuvo dar mažiausiai du žmonės. Per šią operaciją taip pat buvo sužeisti keli policijos pareigūnai.

Įtariamo penktadienio teroristinių atakų sumanytojo, 27 metų Abdelhamido Abaaoudo likimas nėra aiškus, bet nepatvirtintuose pranešimuose teigiama, kad jis per šią operaciją buvo nukautas. Susisprogdinusi moteris, kaip manoma, buvo jo pusseserė. Per reidą buvo suimti penki įtariami asmenys.

GRYNAS.lt kviečia prisijungti prie Diesel pagerbimo akcijos. Atsiųskite mūsų redakcijai savo šuns, kuris atiduoda pagarbą Diesel, nuotrauką. Mūsų elektroninio pašto adresas - grynas@grynas.lt