Donato Jacevičiaus vardas jau spėjo apskrieti Lietuvos žvejus. Vyras paskelbė, kad galbūt sugavo rekordinį Lietuvos veidrodinį karpį. Kol vieni žveją sveikino ir lenkė galvą už puikų laimikį ir tai, kad jis buvo paleistas atgal į laisvę, kiti suabejojo nuotraukų autentiškumu.

Norėdamas įrodyti, kad sugautas karpis iš tiesų tikras, D. Jacevičius internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas žuvies svėrimas ir paleidimas. Po peržiūros turbūt jau niekam nebekils klausimų dėl autentiškumo – 21,77 kg veidrodinis karpis iš tiesų gyvena Lietuvos vandenyse ir laukia kol juo galės didžiuoti kitas žvejys.

Faktai:

Paprastasis karpis, karpis, paprastasis sazanas (lot. Cyprinus carpio) – karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai.

Kūnas 1,0-1,5 m, svoris iki 20-50 kg. Kūnas storas, mėsingas. Nugara tamsi, šonai pilki, gelsvi, žalsvi arba melsvi. Turi 2 poras ūsų. Pagal žvynų išsidėstymą skirstomi į veidrodinius, žvynuotuosius ir plikuosius. Neršia 18-20 °C temperatūros vandenyje, gegužės-birželio mėnesiais. Jaunikliai minta zooplanktonu, paaugę - bentosu. Tvenkiniuose šeriami gyvulinės ir augalinės kilmės pašarais.

Laukiniai karpiai vadinami sazanais.

Lietuvos vandenyse įveistas apie XVII a. Išvesta kelios dešimtys veislių, kurios skiriasi kūno forma, žvynų danga, spalva. Veisiami tvenkiniuose, žuvininkystės ūkiuose. Labai dažna verslinė žuvis.