Informacijos apie maudyklų vandens kokybę birželio mėnesio antrojoje pusėje nėra gauta iš Druskininkų miesto, Alytaus, Radviliškio, Zarasų, Širvintų rajonų. 

Per stipriai mikrobiologine tarša užterštas vanduo nustatytas Kelmės rajono, Kražių seniūnijos Vėjinės tvenkinio maudykloje: birželio 18
d. buvo nustatytas 1,5 karto didesnis, negu leidžiama,
žarninių enterokokų kiekis 100 ml
vandens.

Į Nevėžio upę šiuo metu geriau nekišti kojos
Pakartotinai atlikus tyrimus Kauno marių I ir II paplūdimių maudyklose, Akmenės rajone Ventos upėje  vandens kokybė atitiko reikalavimus (birželio mėnesį buvo rekomenduojama šiuose telkiniuose nesimaudyti). Pakartotinių tyrimų rezultatų dėl birželio 9 d. nustatytos taršos Eibariškių tvenkinyje negauta.

Gauta informacija ir apie 96 rekreacijai skirtų zonų vandens kokybę. Didesnis, nei leidžiama higienos normoje, žarninių lazdelių ir/ar žarninių enterokokų kiekis vandenyje rastas prie šių poilsio zonų: Šventosios upėje, Jonavos r., Ventos upėje ties Kuršėnais, Ilgio ežere Pivašiūnų seniūnijoje, Nevėžio upėje Panevėžio mieste, Parko g. ir Panevėžio rajone ties Krekenava. Šiuose vandens telkiniuose kol kas rekomenduojama nesimaudyti.

Naujausi vandens kokybės tyrimų rezultatai bei rekomendacija nesimaudyti ar draudimas, jei nustatyta tarša, turi būti skelbiami stenduose prie paplūdimių. 

Informaciją apie maudyklų vandens kokybę kiekvienoje apskrityje galite rasti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tinklalapyje. Ji atnaujinama iš karto gavus informaciją iš savivaldybių ir laboratorijų.

Parengė Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Aplinkos sveikatos skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražvydė Norkienė