Kategorijoje „Bendramiestinė viešoji erdvė” apdovanotas Smalininkų parko projektas. Smalininkuose parkas buvo atnaujintas išsaugant vertingiausius medžius, suformuotos parko erdvės, įrengti apšviesti laiptai, apžvalgos aikštelė, pėsčiųjų takai, gėlynai, o arčiau pagrindinės gatvės įrengtas krepšinio ir lauko teniso aikštynas.
Smalininkų parko infrastruktūros įrengimas Smalininkų mieste

Kitoje gatvės pusėje, buvusios evangelikų liuteronų bažnyčios vietoje, sukurta skulptūra su varpu. Parko unikalumą didina vietos skulptorių sukurtos ąžuolinės skulptūros.

Gyvenamųjų kvartalų, namų grupių, atskirų namų kiemų kategorijoje geriausiu pripažintas Santariškių namų gyvenvietės aplinkos sutvarkymas.

„Santariškių namai“, įsikūrę Verkių regioninio parko kaimynystėje, kupini žalumos. Prie namų įrengti alpinariumai, pasodinti ilgamečiai žydintys krūmeliai. Vidiniuose kiemuose įrengtos vaikų žaidimo aikštelės.
Santariškių namų gyvenvietė

Anykščių rajono Traupio pagrindinės mokyklos ir seniūnijos aplinka apdovanota „Gražiausiai sutvarkytos aplinkos prie visuomeninių, komercinių pastatų” kategorijoje.

Anykščių rajono Traupio pagrindinę mokyklą ir Traupio seniūniją, kurios pastate įsikūrusi ir Traupio kaimo bendruomenės būstinė, supa šio miestelio botanikos sodas – apie 1000 kv. metrų užimantys gėlynai ir alpinariumai, apie 3 hektarų plote išsidėsčiusios dendrologinės kolekcijos su daugiau kaip 2000 rūšių medžiais ir krūmais, unikalios vandens augalų kolekcijos, dirbtinės pievų ir pelkių bendrijos. Iš viso želdynuose galima pamatyti per 6000 augalų rūšių, veislių ir formų.
Anykščių rajono Traupio pagrindinės mokyklos ir seniūnijos aplinka

Geriausia gatve su žaliosiomis zonomis išrinkta Joniškio miesto Žemaičių gatvė ir viešoji erdvė. Čia paklota nauja takų danga, atsirado pėsčiųjų takas su suoleliais, įrengti modernūs šviestuvai, suformuotos žaliosios zonos.

Atlikti atnaujinimo darbai smarkiai pakeitė aplinką, o sukurta poilsio ir pramogų zona leidžia deramai panaudoti šios  vietos potencialą.
Joniškio miesto Žemaičių gatvė ir viešoji erdvė

Konkursą organizavo Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija bei Darnios plėtros akademija ir partneriai: GRYNAS.LT, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos architektų ir Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos.