Sukūrę virtuvės piešinį jie prie kiekvieno virtuvės įrenginio ar spintelės įrašė po patarimą, kaip išlaikyti maistą tinkamą vartoti kuo ilgiau. Štai kokius patarimus pateikia aplinkosaugos specialistai:

- Naudokite šaldiklį! Tokiu būdu galite užšaldyti jau pagamintą patiekalą, jei, pavyzdžiui, jūsų planai pasikeičia ir nespėjate jo suvalgyti. Jei šaldote jau pagamintą maistą, nepamirškite užklijuoti popierėlio su su užšaldymo data. Užšaldytas maistas taip pat genda!
Citata
Iš dažnai naudojamų ir „amžinų“ produktų, tokių kaip ryžiai, makaronai ir anksčiau patiekalų likučių, galite pagaminti naują patiekalą. Pavyzdžiui, daržovių troškinio likučių ir makaronai – išeina makaronai su daržovių padažu. „Amžinųjų“ ir negendančių produktų atsargų turėkite visada. Tuomet galėsite lengvai „užmaišyti“ ką nors iš bet ko, ko liko šaldytuve.

- Tegu šaldytuvas atlieka savo darbą. Netinkamas maisto laikymas, pavyzdžiui, netinkamoje temperatūroje, yra pagrindinė priežastis, kodėl tiek daug jo išmetama. Šaldytuvo temperatūra turėtų būti žemesnė nei 5 laipsniai šilumos. Lauko termometru galite nesunkiai patikrinti jo vidaus temperatūrą, nes šaldytuvuose esantys reguliavimo ratukai neretai nurodo ne temperatūrą, o tik šaldymo stiprumą, įvertintą skaičių indeksais. 

- Europos aplinkosaugos agentūros nupieštoje virtuvėje, šalia šaldytuvo kabo ir pirkinių sąrašas. Sudarykite jį patikrinę šaldytuvą ir spinteles, galbūt dar liko produkto, iš kurio ketinate kažką gaminti? Priešingu atveju rizikuojate vieno ar kito produkto nusipirkti per daug ir jis greičiausiai baigs savo gyvavimą šiukšliadėžėje.
8 virtuvės vietos ir 8 patarimai, kaip nešvaistyti maisto

- Atverkite virtuvės spintelės duris. Iš dažnai naudojamų ir „amžinų“ produktų, tokių kaip ryžiai, makaronai ir anksčiau patiekalų likučių, galite pagaminti naują patiekalą. Pavyzdžiui, daržovių troškinio likučių ir makaronai – išeina makaronai su daržovių padažu. „Amžinųjų“ ir negendančių produktų atsargų turėkite visada. Tuomet galėsite lengvai „užmaišyti“ ką nors iš bet ko, ko liko šaldytuve. 

- Jūsų spintelėje visuomet turėtų būti virtuvinės svarstyklės, matavimo indas skysčiams, priklijuojamos etiketės (užrašyti užšaldymo datai), maišeliai, skirti produktų užšaldymui ir spaustukai prakirptoms produktų pakuotėms užspausti. Su maisto švaistymo problema padeda kovoti konkretus skaičiavimas, kiek porcijų patiekalo reikės šeimai? Įvairūs skysčių matavimo indai ir virtuvinės svarstyklės padeda tiksliau apskaičiuoti reikiamo maisto kiekį.
Citata
Pagal jį dviem suaugusiems pavalgyti užtenka: jautienos – 200 gramų, vištienos – 280 gramų, bulvių – 10 nedidelių bulvių, ryžių – pusės puodelio (~150 gramų), makaronų – 200 gramų.

-Dauguma žmonių įprasčiausius produktus laiko netinkamoje vietoje. Nepamirškite, jog vaisius reikia laikyti šaldytuve (išskyrus bananus!), bulves – tamsioje patalpoje ar spintelėje, duoną – duoninėje. Jei pasitikdami svečius vaisius patiekėte dubenyje ar vazoje, jiems išėjus likučių nepatingėkite sudėti atgal į saldytuvą.

Supelijusios braškės

Mes neretai pagaminame tiesiog per daug maisto. Jei suprantate angliškai, šioje svetainėje galite rasti porcijų planavimo įrankį.

Pagal jį dviem suaugusiems pavalgyti užtenka: jautienos – 200 gramų, vištienos – 280 gramų, bulvių – 10 nedidelių bulvių, ryžių – pusės puodelio (~150 gramų), makaronų – 200 gramų.

- Ar turite namuose sumuštinių dėžučių? Jei jos – sandarios ir nepraleidžia oro, jose iki 2-jų dienų galite laikyti maisto likučius, pavyzdžiui, kampą vakarykštės lazanijos. Į jas įdėję patiekalų likučius taip pat juos galite užšaldyti.