Vaizdo reportaže ekspedicijos vadovas Aidas Gudaitis, Gintautas Švedas ir Saulė Vaš pasiruošę praleisti naktį -1400 metrų įrengtoje požeminėje stovykloje.

Nepaisant sudėtingų aplinkos sąlygų ir didelio fizinio krūvio, speleologai vaizdo įraše atrodo žvalūs ir geros nuotaikos. Anot Gintauto Švedo, taip yra dėl gerai subalansuoto maisto ir tokių tonizuojančių gėrimų, kaip kava.

Dėl sudėtingo urvo išsidėstymo ir didesnio krūvio vienoje iš urvo stovyklų (-500m; -700m; -1400m; -1980m) lietuvių speleologai suvartojo rekordiškai didelį kiekį kavos ir cukraus.

GRYNAS.lt skelbia konkursą ir siūlo atspėti, kurioje požeminėje stovykloje Lietuvos speleologai suvartojo daugiausiai kavos.

Pirmieji teisingai atsakę bus apdovanoti specialiai ekspedicijai „Kavos banko“ pagamintos „Ekspedicinės kavos“ pakeliais (kurią mėgavosi ir speleologai urve) bei firminiais „Kavos banko“ puodeliais.

Atsakymus siųskite elektroniniu paštu daumantas.liekis@delfi.lt

Konkursas tęsiasi iki spalio 26 d. (imtinai). 10 nugalėtojų bus atrinkti burtų keliu. Nugalėtojus paskelbsime spalio 29 d. Puodelius ir kavą reikės atsiimti iš DELFI redakcijos Vilniuje, Gynėjų g. 16 (7 aukštas).