Gyvūnai laikomi mažuose, nešvariuose narvuose. Taip pat matomos kelios nugaišusios audinės, kas leidžia daryti išvadą, jog gyvenimo sąlygų neištvėrę gyvūnai paliekami narvuose kartu su dar gyvomis audinėmis.

„Tuščių narvų“ aktyvistai pradės kampaniją „Kailininiams NE“. Jiems patikėtą vaizdinę medžiagą organizacijos atstovai perdavė policijai.

Organizacijos nuomone, ši vaizdo medžiaga pabrėžia šiuo metu svarstomo teisės akto dėl reikalavimų kailinių žvėrelių augintojams reikalingumą (juo bus nustatomi narvų dydžiai ir kiti reikalavimai šio verslo atstovams, -red. past.)

Kailių fermos „Šiaurinė lapė“ savininkas Vitas Palaitis buvo priblokštas išgirdęs, jog kažkas jam priklausančioje kailių fermoje filmavo gyvūnus.

„Šiaurinėj lapėj“ kažkas kažką filmavo?! Ar jie slaptai filmuoti turi teisę? Tai nelegalu! Net neaišku, kur jie filmavo. Montažą padaryti šiandien gali kas nori. Ne pirmas, ir ne paskutinis kartas. Tokius dalykus daro ir Vakaruose, ir Danijoj. Aš, kaip savininkas, neprisiimu jokios kaltės ir nesutinku, kad pas mus yra žaizdoti žvėrys ar panašiai“, - kalbėjo V. Palaitis.

Jis akcentavo, jog naktimis fermą saugo saugos tarnyba, o dienomis niekas nebuvo taręsis dėl leidimo filmuoti kartu su „Šiaurinės lapės“ darbuotoju.

„Lietuvos ryto“ televizija šiandien taip pat paruošė reportažą šia tema. Televizijos žurnalistams Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai teigė, kad negali bausti verslininkų, nes šalyje nėra patvirtinta žvėrelių laikymo tvarka.