Viena pingvinų patelė padeda tik vieną kiaušinį, kuriuo vienodai rūpinasi ir ji, ir patinas (abu pakaitom eina į vandenyną maitintis). Atšilus orams, pavasarį, kai ledas pradeda tirpti, pingvinai su jau paaugusiais pingvinukais vėl grįžta gyventi atgal į vandenyną.

Pingvinai – Pietų pusrutulio gyventojai, bet gyvena ne vien Antarktidoje. Įvairios pingvinų rūšys gyvena Pietų jūrų salose, pietiniuose Australijos pakraščiuose, Naujosios Zelandijos, Pietų Amerikos, net Pietų Afrikos pakrantėse. Galapagų pingvinas (lot. Spheniscus mendiculus) gyvena ties pusiauju – Galapagų salose. Įsikuria ten, kur krantus skalauja atitekančios šalto vandens srovės.

13 pingvinų rūšių yra nykstančios, keletui išnykimas gresia greitu metu. Pagrindinės priežastys, dėl kurių smarkiai mažėja šių paukščių populiacijos, yra tarša, žmonių kaimynystė ir buveinių naikinimas, taip pat įvairūs plėšrūnai, pavyzdžiui, šunys, katės ir žebenkštys, kuriuos žmonės atgabeno į pingvinų gyvenamas vietoves. Komercinė žvejyba taip pat kenkia pingvinams, nes šie kartais įsipainioja į tinklus ir paskęsta. Naftos išsiliejimai, dumblių žydėjimai ir klimato kaita – visa tai taip pat prisideda prie šių žavių krypuotojų skaičiaus mažėjimo.

Kai kurios pingvinų rūšys nyksta sparčiau nei kitos. Šiuo metu visoje planetoje gyvena apie 40-50 mln. šių paukščių, bet iš jų vos 5 tūkst. sudaro Galapagų pingvinai ir vos 1,6 tūkst. - Naujosios Zelandijos geltonakiai pingvinai.

Pingvinai žinomi dėl savo nerangumo sausumoje, tačiau jiems daug geriau judėti sekasi vandenyje. GRYNAS.lt siūlo pažiūrėti kelis linksmus vaizdelius.