Teisybės dėlei reikia pridurti, jog Filipinų piliečiai Dorma ir Vincentas Ridonai nuteisti ne tik dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, tačiau ir dėl vaikų išnaudojimo, vaizdo klipų, skirtų seksualiniam pasitenkinimui, kūrimo, laukinės gyvūnijos įstatymų pažeidimų. Apskritai jų elgesys įkūnija praktiškai visus žmonijos iškrypimus. 

Teismas šeimai skyrė ne tik įkalinimo bausmę, tačiau ir įpareigojo sumokėti baudas po 9 milijonus pesų (daugiau nei 540 tūkst. litų) kiekvienam.

Citata
Klipuose buvo prašoma supjaustyti šunis, į kelias dalis sutraukyti gyvatę.

Užsakovo prašymus filipiniečių pora įgyvendino, viena iš klipuose žalojant gyvūnus „aktorių“ buvo 12-os metų mergaitė.

Pora kūrė vadinamuosius „traiškymo“ vaizdo įrašus. Juose moterys ir vaikai traiško jaunus šuniukus arba kitus gyvūnus. Ant gyvūnų lipama su aukštakulniais, jie pjaustomi ir kitaip žalojami. Pasirodo, jog yra žmonių, kurie žiūrėdami tokius vaizdus jaučia seksualinį pasitenkinimą.

PETA dėkoja asmeniui, netyčia aptikusiam tokius vaizdus internete ir pranešusiam tarptautinės gyvūnų teisių organizacijos padaliniui Azijos šalyse. Po pranešimo PETA nepaliko vietos valdžios ramybėje ir ragino nedelsiant ieškoti klipus filmuojančios poros bei juos areštuoti.
Organizacija netgi pasamdė garsius advokatus, jog jie talkintų prokurorui.

Nuo buivolo iki žiauriai žalojamų gyvūnų

Internete platinamuose vaizdo įrašuose užtuošuotas praktiškai viskas plotas. Galima įžiūrėti tik kraujo dėmes ir tai, kad gyvūnas po tokio elgesio netenka galūnių.

Teismas išsiaiškino, jog šioje istorijoje įsipainiojęs dar ir trečias asmuo. Manoma, jog jis yra australas.

Nuteistasis Vincentas Ridonas Filipinų teismui pasakojo, jog tokių vaizdų užsakovas buvo australas, vardu Mickas Tanksas ar Michaelis Clarksas. Su šiuo vyru filipinietis susipažino 2007-aisiais, internete žaizdamas kompiuterinius žaidimus.
Retušuotas  „traiškymo“ vaizdo įrašo stopkadras / Filipinų žinių „Saksi“ reportažo stopkadras

Pareigūnai išsiaiškino, jog vaizdo klipų užsakovas tikrai egzistuoja.
V. Ridono teigimu, iš pradžių jis paprašė nufilmuoti vaizdo klipą, kuriame moteris jotų ant laukinio buivolo. Šią rolę atlikti jau beveik buvo sutikusi V. Ridono namų tvarkytoja.

Šis vyras atsiuntė filipiniečiams visą reikiamą filmavimo įrangą, vėliau atsiųsdavo kurjerį paimti kasetės. Klipuose buvo prašoma supjaustyti šunis, į kelias dalis sutraukyti gyvatę.
Užsakovo prašymus filipiniečių pora įgyvendino, viena iš klipuose žalojant gyvūnus „aktorių“ buvo 12-os metų mergaitė.

Viename iš vaizdo klipų triušiui buvo nupjautos ausys, gyvūnai buvo deginami lygintuvu, traiškomi įvairiais būdais.

PETA nenurimsta

Užsakovas siuntė filipiniečiams po 100-200 dolerių už vieną klipą (apie 273 – 550 litų) ir tokia prekyba tęsėsi maždaug metus. Po to užsakovas panoro, kad klipuose filmuotųsi nuoga moteris.

Apie tokią veiklą sužinojo tarptautinė organizacija PETA, paskelbusi filipinietės Dormos Ridon paiešką ir trejus metus vykdžiusi šio nusikaltimo tyrimą.

Paskelbus nuosprendį šios organizacijos atstovai džiaugiasi, jog jis įrodo, kad Filipinų teismų požiūris į žiaurų elgesį su gyvūnais tapo griežtesnis.
Retušuotas  „traiškymo“ vaizdo įrašo stopkadras / Filipinų žinių „Saksi“ reportažo stopkadras

„Nuosprendis Ridonams taip pat yra perspėjimas visiems, kurie yra įsitraukę į šią „traiškymo“ filmų kūrimo veiklą: laukia sunkios pasėkmės“, - dailymail.co.uk reporteriui teigė PETA atstovas Azijos šalyse Jasonas Bakeris.

Vis tik organizacija nežada nurimti ir ieškos šių filmų užsakovo australų.