Tačiau šis potvynis, nors užklupo labai anksti, nėra naujiena pamario krašto gyventojams. Ankstyvų potvynių yra buvę ir anksčiau – vanduo apsemdavo Usėnų, Juknaičių, Rusnės, Šilutės ir Kintų seniūnijų sodybas.

Šių metų sausio 17 d. Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ratine visureige amfibija BAZ-5922 nugabeno būtiniausius maisto produktus į Rusnės saloje esančias UAB „Šilutės prekyba“ maisto parduotuves bei valgyklą. Tai jau penktasis kartas šiais metais, kai į Rusnę gabenami maisto produktai, medikamentai ir spauda. Be maisto produktų gabenimo, Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba Šilutės rajono apsemtoje teritorijoje nuolat atlieka ir kitus gelbėjimo darbus.

Potvynis Pamaryje

Sausio 3 d. Šilutės seniūnijos Žalgirių kaime valtimi buvo išgelbėtos apsemtos avys, sausio 4 d. iš apsemtos sodybos buvo išgelbėti du arkliai. Porą kartų iš Rusnės salos ratine visureige amfibija kartu su medikais buvo perkelti sergantys gyventojai. Sausio 12 d. iš apsemto kelio ruožo į Rusnę ištrauktas nuo kėlimo tralo nuvažiavęs lengvasis automobilis.

Potvynio zona

Sausio 15 d. Šilutės PGT pareigūnai kartu su kariais karine amfibija PTS-M vyko į Šilutės seniūnijos Šyšos kaimą. Amfibija skubiai išgabenta Šyšos kaimo gyventoja, pritrūkusi būtinų receptinių vaistų, taip pat buvo vežami žmonės, kuriems reikėjo įsigyti būtiniausių maisto produktų, keliami moksleiviai.