Prancūzų mastifų kalę šeštadienį rado ir išgelbėjo vyras, vedžiojęs savo šunį vienoje dykynėje Paryžiaus šiaurės vakariniame priemiestyje Karjere prie Senos.

Vyras tas nuotraukas paskelbė „Facebook“, nurodęs: „Matėsi tik jos galva – ją buvo sunku pastebėti dėl ją dengusių žemių kiekio.“

Vienas policijos šaltinis sakė, kad kalė buvo apdėliota akmenimis, o prie jos pavadėlio pririštas žvyro pripiltas maišelis, kad šuo neišsilaisvintų iš po žemės.

Ją radęs vyras iškvietė gelbėtojus ir pradėjo vaduoti gyvūną. Kalė, kuri, kaip sakė policijos šaltinis, buvo „sukrėsta ir netekusi daug skysčių“, buvo išvežta į netoliese esančią veterinarijos kliniką.

Policija greitai nustatė, kad tas šuo priklauso 21 metų vaikinui, kuris buvo sulaikytas. Jis neigė užkasęs kalę ir tvirtino, kad šuo buvo pabėgęs.

Tačiau tyrėjai pažymėjo, kad jo pateikta versija „nelabai įtikinama“.

„Kalė yra vyresnė negu 10 metų ir kenčia nuo artrito. Sunku įsivaizduoti, kaip ji galėtų pabėgti“, – nurodė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Savininkas stos prieš teismą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Jam gresia dveji metai laisvės atėmimo ir iki 30 tūkst. eurų bauda.

Internete buvo paskelbta peticija, raginanti skirti „griežčiausią bausmę šeimininkui“, kurią iki trečiadienio pasirašė apie 135 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)