„Turime atsodinti daugybę medžių, nes vyksta didžiulio masto miškų kirtimas, keliantis pasaulinį atšilimą. Turėtume nustoti valgyti „Nutella", kuris gaminamas naudojant palmių aliejų, - S. Ruajal kalbėjo Prancūzijos transliuotojai „Canal+". - Palmės aliejui gaminti keičia medžius, o tai daro didžiulę neigiamą įtaką aplinkai".

Pareigūnė pabrėžia, kad „Nutella" turėtų būti gaminama iš kitų sudedamųjų dalių. Savo ruožtu skanėstą gaminanti Italijos šokolado grupė „Ferrero" praneša žinanti apie poveikį aplinkai ir pasižadėjusi palmių aliejų išgauti tinkamomis priemonėmis.

Prancūzijoje įsikūręs „Ferrero" padalinys ministrei pranešė „savo gaminiams iš Vilers-Ecales komunos gamyklos naudojanti tik 100 proc. sertifikuotą palmių aliejų". Palmių auginimas aliejui gaminti „gali būti vykdomas saugant aplinką ir populiaciją, todėl nei miškai, nei kitos saugomos vietovės gamyboje paaukoti nebuvo", teigiama bendrovės pranešime.

„Ferrero" beveik 80 proc. reikalingo palmių aliejaus gauna iš Malaizijos, o likusi jo dalis importuojama iš Papua Naujosios Gvinėjos, Indonezijos bei Brazilijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)