Gamtininkai kartu su mokslininkais prašo šį savaitgalį visus ketinančius apsilankyti Vingio parke pabūti savotiškais „kadrų medžiotojais“: būti pilietiškais ir užfiksavus automobilius, nepaisančius draudžiančio įvažiuoti ženklo, nufotografuoti. Nuotraukas galima siųsti grynas@grynas.lt paštu.

GRYNAS.lt primena, kad ketvirtadienį savivaldybėje priimtas sprendimas laikinai, iki balandžio 20-osios, nebeleisti automobiliams įvažiuoti į Vingio parko teritoriją. Tokiu būdu siekiama apsaugoti pavasarį per kelius gausiai migruojančias varliagyvių populiacijas.

Ketvirtadienį kalbintas Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas patikino, kad nuo ateinančios savaitės, kaip laikomasi naujos tvarkos, tikrins ir policijos pareigūnai bei savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Savo ruožtu Vilniaus universiteto Gamtos fakulteto Zoologijos katedros atstovai – dėstytojai ir studentai - žada vykdyti pastovius varliagyvių stebėjimus ir vesti apskaitas, jeigu šie, migruodami per kelią, žūtų.