„Maisto bankui“ RIMI parduotuvės kiekvieną rytą atiduos įvairius pieno produktus, majonezą, konservus, duoną, kruopas, džiovintus riešutus ir vaisius, arbatą, kavą, sultis ir kitus produktus.

Šie produktai iki 15 val. bus paskirstyti socialinėms organizacijoms, kurios maitina vargingiau gyvenančius žmones. Griežtų procedūrų pagalba bus užtikrinama, kad produktai tikrai atitektų tiems žmonėms, kuriems reikia paramos.
Citata
Vaidotas Ilgius skaičiuoja, kad į projektą įtraukus visas šio prekybos tinklo parduotuves, jų paaukojamo maisto užtektų pagaminti apie 12 tūkst. maisto porcijų kasdien.

Produktus kitu atveju tektų išmesti

Iš pradžių produktus atiduos 4 didžiausios „RIMI Hypermarket“ parduotuvės Vilniuje ir Kaune, vėliau prie jų prisijungs likę didieji RIMI prekybos centrai visoje Lietuvoje. Planuojama, kad jau nuo gruodžio mėnesio į bendradarbiavimą su „Maisto banku“ bus įtrauktos visos Lietuvoje esančios „RIMI Hypermarket“ formato parduotuvės.

„Savo pirkėjus nuolat kviečiame nelikti abejingais, paremti „Maisto banką“ įvairiais produktais, padėti nepasiturintiems. Todėl mums labai svarbu, kad nuo šiol turėsime dar daugiau galimybių padėti šiems žmonėms – atiduodami produktus, kuriuos kitu atveju tektų utilizuoti, pamaitinsime tūkstančius sunkiai gyvenančių šeimų“, – sako „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

„Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Ilgius skaičiuoja, kad į projektą įtraukus visas šio prekybos tinklo parduotuves, jų paaukojamo maisto užtektų pagaminti apie 12 tūkst. maisto porcijų kasdien.
„Maisto banko“ atstovai dažnai prašo pirkėjų nupirkti vargingiau gyvenantiems ilgai galiojančių produktų

„Žmonių, kuriems reikia paramos, skaičius dažnai viršija mūsų galimybes, be to, svarbu, kad jie gautų įvairaus maisto, todėl socialiai atsakingų įmonių parama mums labai svarbi. Bendradarbiavimas su RIMI padės mums padidinti išdalinamo maisto kiekį ir įvairovę bei pasiekti dar daugiau sunkiai besiverčiančių žmonių. Tikimės, kad ateityje su šiuo tinklu bendradarbiausime ir dar plačiau“, – sako V. Ilgius.