Prieš akciją ir po akcijos bus atliekama stebėsena, reidai, kurių metu bus nustatoma, fiksuojama, ar DAROM akcijos metu viskas vyksta teisingai. „Idėja gimė dėl to, kad DAROM organizatoriai ir visos institucijos su kuriomis bendradarbiaujame įgyvendinant akciją susiduria su problema – pyktybiškais šiukšlinimo atvejais akcijos metu, kai jau į išvalytas teritorijas yra vežamos ir išmetamos atliekos, o sutvarkytos teritorijos, dar nesibaigus akcijai tampa vėl naujais sąvartynais“, – teigia judėjimo DAROM vadovė Roberta Ažukaitė.

„Mąstymas savaime nekinta. Kartais reikia radikalių veiksmų tam tikrų naujų taisyklių pokyčiams užtikrinti“ – teigia vienas iš DAROM patrulių veidų L. Jonauskas.

„Idėja iš esmės sveikintina, dar pernai prisijungiau ir pastebėjau, kad žmonių savikontrolės jausmas padidėjo, kai jie suvokė, kad juos kažkas stebi. Manau, reikia gerbti vieniems kitų darbus ir piktybiškai nesielgti ypač tokių gražių iniciatyvų metu“, – teigia buvęs Vilniaus meras, „DAROM Patrulių" veteranas A. Zuokas.

Anot G. Gurevičiūtės, „kiekvienas privalome rodyti pavyzdį, o pradėti reikia nuo savęs. Gamta yra mūsų namai ir mums turėtų būti svarbu, kokioje aplinkoje gyvens mūsų ateities kartos, kokią gamtą mes jiems paliksime“.

Norintys prisijungti prie iniciatyvos „DAROM Patruliai" galite registruotis patruliai@mesdarom.lt. Daugiau apie iniciatyvą skaitykite ČIA.

Primename, kad šių metų akcija DAROM vyks jau šį šeštadienį, balandžio 25 d., visoje Lietuvoje.