„Džiaugiamės, kad vos per mėnesį apie galimybę paremti saugomas teritorijas sužinojo ir ja pasinaudojo tiek žmonių. Kiekvienas įsigytas savanoriškas lankytojo bilietas – mažas žingsnelis į gražesnę, tvarkingesnę gamtą, kurioje leisti laiką norėtų kiekvienas. Dėkojame visiems, palaikantiems mūsų iniciatyvą ir taip skatinantiems sąmoningą ir atsakingą poilsį gamtoje“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Savanoriški lankytojo bilietai platinami nacionalinių ir regioninių parkų direkcijose, lankytojų centruose, aplinkosauginių, švietėjiškų renginių vietose, poilsiavietėse, stovyklavietėse, prie pažintinių takų, trasų ir kitur. Taip pat lankytojo bilietą galima įsigyti internetu „Tiketa“ bilietų platinimo sistemoje bei „Perlo“ terminaluose.

Nors vasara tik įsibėgėja, Aukštaitijos nacionaliniame parke nupirkta apie 1 500 bilietų, Žagarės regioniniame parke – daugiau kaip 650, Krekenavos regioniniame parke – net 1 600 savanoriškų lankytojo bilietų. Daugiausia tai – 1 euro vertės bilietai penkias dienas lankytis vienoje saugomoje teritorijoje.

Vieno mėnesio lankytojo bilietas lankytis viename valstybiniame parke kainuoja 5 eurus. Visų (4 nacionalinių ir 28 regioninių) valstybinių parkų vieno mėnesio lankytojo bilietas kainuoja 10 eurų. Metinis visų minėtų valstybinių parkų lankytojo bilietas kainuoja 20 eurų. O vienerių metų visų minėtų valstybinių parkų šeimos lankytojo bilietas kainuoja 25 eurus.

Už savanoriškus lankytojo bilietus gautos lėšos bus skirtos gamtos objektų, rekreacinių teritorijų priežiūrai, tvarkymui, informacinių stendų atnaujinimui, šiukšlių išvežimui, taip pat švietėjiškai gamtosauginei veiklai vykdyti – lankstinukams, gamtos maršrutų aprašymams, gamtos pamokoms.