Organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ rūpinasi ne šios problemos pasekmėmis, bet priežastimis ir stengiasi šviesti visuomenę bei palengvinti geraširdžių, prieglaudinukus pamilusių žmonių gyvenimus. Organizacija pradeda akciją, organizuojamą kartu su draugiška šunų kirpykla – „Baltos uodegos“. Akcijos metu visi asmenys, pasiėmę namo šunį gaus dovanų galimybę apkirpti ir išmaudyti savo naująjį draugą.

Akcijoje dalyvauja prieglaudos: „Rainiukas“, „Naminukai“, „Gyvūnų sterilizacijos fondas“, „Gyvybės vagonėliai“ bei „Tautmilės prieglaidėlė“.
Visi paėmę augintinį iš prieglaudos galės sutvarkyti jo kailiuką ir jį išmaudyti kirpykloje "Baltos uodegos"

„Šios akcijos pagrindinis tikslas nėra paskatinti žmones už dovanas paimti augintinį - beglobiams reikalingi atsakingi ir iš tiesų apsisprendę šeimininkai,“ - teigia „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ vadovė B. Vaitiekūnaitė. - „Mes siekiame padėkoti už geras žmonių širdis ir palengvinti šuns bei šeimininko bendro gyvenimo pradžią.“

Tuo tarpu gyvūnų kirpėja Ingrida, kalbinama apie šią akciją ir motyvus prisijungti, negali sulaikyti jaudulio:

„Visada norėjau pagelbėti beglobiams gyvūnams, mąsčiau apie laikiną globą, bet taip ir neišdrįsau... Stebint prieglaudose esančių šunų nuotraukas norisi išlaisvinti tuos vargšiukus nuo sąvėlų, kurios trukdo judėti, sukelia skausmą ir purvo – taip bent kiek palengvinant jų gyvenimus. Kita priežastis grynai profesinė: mišrūnas - tai toks „neapibrėžtas“ šuo, kurį kirpdamas pasitelki savo vaizduotę ir kūrybą, o ne galiojančius konkrečios veislės standartus,“ - džiaugėsi kirpėja.
Tokį kuponą gaus kiekvienas naujas beglobio šeimininkas