Šiuo metu VšĮ „SOS gyvūnai“ beglobių gyvūnų prieglaudoje gyvena 156 gyvūnai. Katės ir šunys yra pagrindinis gyventojų kontingentas. Dažniausiai į šią gyvūnų prieglaudą patenka paliegę ir išsekę, gatvėje be šeimininkų klaidžiojantys gyvūnai, bet atkeliauja ir visiškai sveikų keturkojų.

„Patenka gyvūnai, kurie yra netekę šeimininkų, nes jie numirė, ir gyvūnai, kurių šeimininkai atsisakė: arba išvažiavo į užsienį, arba tiesiog išdavė. Mes išsilaikome iš 2 proc. paramos ir žmonių, kurie paaukoja arba daiktais, arba pinigėliais, arba savo darbu“, – pasakoja I. Reklaitytė-Mezenceva.

Tiems, kurie nori prisidėti prie šių kačių ir šunų gerovės, VšĮ „SOS gyvūnai“ direktorė sako, kad prieglaudos gyventojams pravers sausas ėdalas ir koncervai, įvairios plovimo ir valymo priemonės.

„Mums yra labai svarbu malkos, nes turime apkūrenti tris namelius, kad būtų šilta. Ir, ko gero, visos kitos priemonės, kurios naudojamos kiekvieno žmogaus namuose: paklotėliai, rakšluosčiai... Galbūt žmonės turi jau nereikalingą patalynę. Mes mielai ją priimame ir naudojame kaip paklotus“, – teigia I. Reklaitytė-Mezenceva.

Kadangi gyvūnų tik daugėja, prieglaudoje numatytos naujo pastato – „SOS vilties apartamentų“ – statybos. Ten galės glaustis nauji prieglaudos gyventojai.

„Labai svarbu, kad galės glaustis tie gyvūnai, kurie jau yra labai senyvo amžiaus ir luoši. [...] Žmonės tokių gyvūnų nepasiima. Jie lieka gyventi pas mus. Mes privalome jiems pagerinti sąlygas, kad jie galėtų ramiai pragyventi iki to momento, kol iškeliaus į Vaivorykštės šalį“, – sako I. Reklaitytė-Mezenceva.