Juodos katės nėra taip dažnai sutinkamos – paprastai jos būna pasipuošusios viena kita balta dėmele. Ir vis dėlto šios spalvos atstovės, kad ir kokios veislės bebūtų, labiausiai apipintos įvairiausiais prietarais. Vienų labai mylimos, kitų  – nekenčiamos.

Todėl italai lapkričio 17-ąją paskelbė Juodų kačių gynimo diena. Japonijoje tikima, kad juoda katė atneša laimę. Arba prisiminkime žymiąją, bohemos pamėgtą pasilinksminimų vietą Paryžiuje „Le Chat Noir“ („Juoda katė“, - liet.), bei jos plakatą. Juodų katinų simbolių galima rasti ir kaimyninėje sostinėje Rygoje.

Tuo metu Lietuvoje tikima, kad juoda katė atneša nelaimę, o ypač blogas ženklas, jei ji perbėga kelią.

Šis mitas gajus visoje Europoje. Greičiausiai jis atkeliavo dar iš viduramžių, kai juodos katės laikytos raganų pagalbininkėmis. Taip pat buvo tikima, kad laidotuvių procesijos sutikta juoda katė praneša apie greitą kito šeimos nario mirtį. Tačiau ant juodo katės kailiuko rastas baltas plaukas – sėkmės ženklas. Taip pat sėkmę pranašauja ir sapnai, kuriuose pasirodo tokios spalvos padarėlis.

Kalifornijos universiteto Berklyje mokslininkai griebėsi rimto tyrimo – jie ištyrė, kad juodos katės ir katinai pasižymi nuosaikiausiu charakteriu, yra parankiausi augintiniai. Nepaisant to žmones tokias kates auginti vengia.

Lapkričio 22 - 23 dienomis Kaune, be parodų lankytojams  įprastų sfinksų, Meino meškėnų, Britanijos trumpaplaukių, egzotinių kačių, bus galima pasigėrėti ir Amerikos riestauasių, Abisinijos, Burmos, Šartrezo, Devonšyro reksų , skudurinių lėlių, Kornvalio reksų atstovėmis.