Vilkų padarytą žalą ūkiniams gyvūnams Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos įstatymo nustatyta tvarka valstybės vardu atlygina atitinkama savivaldybė.
Citata
Norint išvengti vilkų daromos žalos, aplinkosaugininkai ragina ūkininkus saugoti savo gyvulius, kad vilkai neturėtų galimybės juos „medžioti“.

Laisvėje gyvenančių medžiojamųjų gyvūnų padarytą žalą pagal Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų patvirtintą Medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos žemės ūkio pasėliams, ūkiniams gyvūnams ir miškui apskaičiavimo metodiką apskaičiuoja atitinkamos savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta nuostolių skaičiavimo komisija.

Apie vilkų padarytą žalą nedelsiant privaloma pranešti atitinkamai seniūnijai ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo žalos pastebėjimo išsiunčiant rašytinį prašymą dėl žalos įvertinimo ir atlyginimo.

Seniūnijos seniūnas, gavęs pranešimą apie padarytą žalą, privalo tą pačią dieną pranešti medžioklės plotų naudotojui ir per 7 dienas organizuoti žalos įvertinimą, išskyrus atvejus, kai dėl žalos pobūdžio jos dydį įmanoma nustatyti tik praėjus daugiau negu 7 dienoms.

Norint išvengti vilkų daromos žalos, aplinkosaugininkai ragina ūkininkus saugoti savo gyvulius, kad vilkai neturėtų galimybės juos „medžioti“. Gyvuliai nakčiai turėtų būti suginti į saugius aptvarus, avys ir veršeliai naktį laikomi tvartuose.