Pageidaujantieji prijungti prie šios infrastruktūros savo geriamojo vandens tiekimo, nuotekų išleidimo ar paviršinių nuotekų tinklus ar įrenginius turi pateikti vandens tiekėjui ir nuotekų tvarkytojui prašymą išduoti prisijungimo sąlygas. Kartu reikia pateikti duomenis apie statinį, žemės sklypo ir statinių išdėstymo planus, topografinę nuotrauką ir kitus nurodytus dokumentus. Prisijungimo sąlygas geriamojo vandens tiekėjai ir nuotekų tvarkytojai turi išduoti ne vėliau kaip per 15 darbo dienų.

Nauja tai, kad prijungimo tvarka nustatyta ir trumpam laikotarpiui, pavyzdžiui, statinio statybos laikui, taip pat abonentams ir vartotojams, pageidaujantiems padidinti geriamojo vandens reikmę ar šalinamų nuotekų kiekį.

Mokestis už prijungimą neturi būti renkamas, kadangi pagal Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymą vandentiekio įvadų, nuotekų išvadų įrengimo ir prijungimo prie geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų sąnaudos įtraukiamos į geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainą.