„Absurdo idėjų“ kūrėja Jurgita Jakubauskaitė jau 4 metus kuria originalaus dizaino daiktus panaudodama įvairias antrines žaliavas. Pasitelkus absurdą, apvilktą idėjomis, šiose dirbtuvėse iš elementarios šiukšlių krūvos kyla originalūs šviestuvai, baldai, interjero detalės, rankinės ir daugybė kitokių kūrinių. Pasak merginos, reikia mokyti žmones gyventi bendruomeniškai.

„Laukiame ateinančių žmonių, kad jie pamatytų menininko darbo procesą. Norime, kad jie ateitų, prisijungtų. Visuomenėje klaidžioja mitas, kad menininkai nieko nedaro, yra tinginiai. Tačiau menininkai kaip ir statybininkai labai sunkiai dirba. Kūrybinis procesas gal nėra fiziškai sunkus, tačiau reikalauja daug energijos. Todėl manau, kad jeigu atėję žmonės tai pastebės, patys kažką pagamins, galbūt tas menininkų vertinimas ims keistis”, – renginio svarbą nusakė J. Jakubauskaitė.

Šįkart menininkė pasidalijo patarimais, kaip būtų galima nesudėtingai ir nebrangiai pasigaminti unikalių kalėdinių žaisliukų.

Kalėdinio žaisliuko - eglutės gamyba

Jums reikės: 

-2 skirtingo storumo vielų (geriausiai tinka lengvai lankstomos);
- apvalianosių replių;
- papuošalų (karoliukų) vėrimui ant plonesnės vielos

Iš pradžių reikia paimti storesnę vielą, kurią perlenkiame perpus, tiksliau sakant, tai turi būti panašu į trikampį. Tuomet ją perlenkiame taip, kad viršuje gautųsi kilpelė.

Tai padarę, imame formuoti eglutės šakų formą. Jeigu sunkiai sekasi tą daryti pirštais, naudokite reples jų formavimui. Suformavus eglutės formą, užlankstome vielos galus apačioje. Padarę tai, kol kas eglutę padėkite į šalį ir paimkite plonesnę vielą. 

Ant jos verkite papuošalus. Tai gali būti įvairių spalvų ir formų karoliukai. Išlaikykite tam tikrus atstumus (tarpus) tarp jų, kadangi dedant papuošimus ant eglutės, tai atrodys gražiau nei visa eile perverti karoliukai.

Jeigu viską darėte tinkamai, tai viršuje ir apačioje išlankstytoje eglutėje (iš storesnės vielos), turėjote gauti kilputes. Per jas ir riškite plonesnę vielą su sukabintais karoliukais. Tokiu būdu per kelioliką minučių pasigaminote unikalų kalėdinį žaisliuką.

Kalėdinio žaisliuko - bumbuliuko gamyba

Jums reikės: 

- vielos (lengvai lankstomos);
- replių;
- apvalaus daikto, ant kurio formuosime vielos formą (tam tinka tualetinio popieriaus ritinys ar apvali dėžute)
- papuošalų vėrimui

Į vielą veriame papuošalus, vėl išlaikome atstumą tarp jų. Kiekvieną jų persukame, kad gautume kilputę. 

Formuojame formą – ant tualetinio popieriaus ritinio sukame vielą su papuošalais, kad suformuotume gražią susuktą formą.

Piršais arba replėmis iš susuktos vielos imame formuoti rutulį. Svarbu, kad kiekvieną susukimą suskleistumėte į formą ir tą reikėtų daryti ratu, kol gautumėte rutulį. Pasilikite vieną galą ir pakabinimui, neužsukite viso rutulio į visumą, kad negalėtumėte vėliau jo pakabinti.

Jei nepatingėsite, tokiu būdu turėsite du naujus ir išskirtinius žaisliukus savo šventėms.