Praėjo vos diena, kai GRYNAS.lt rašė apie pneumatiniu ginklu sušaudytą šunį Šakiuose, o žinios apie žiaurų elgesį su gyvūnais nesibaigia. Nežinia, ar čia kaltas žiaurumas savotiškai užkoduotas lietuvių kraujyje, tačiau net ir po tarptautiniu lygiu nuskambėjusios šunelio Pipiro istorijos iš policijos ataskaitų neišnyksta pranešimai, kaip kaimo vietovėse asmenys žaloja tuo metu kelyje pasipainiojusius naminius gyvūnus ar gyvulius. Šiaulių rajono policijos komisariatą liepos trečiosios ankstų rytą pasiekė žinia apie karvę, kuriai du asmenys sulaužė priekines kojas daužydami jas pagaliu.

Drąsučių kaime, netoli Mechanizatorių gatvės esančioje pievoje, nepilnametis jaunuolis ir 47-erių vyriškis, kuriam vėliau nustatytas lengvas girtumas, nusprendė pagaliu aptalžyti karvę.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyresnioji specialistė Alma Valančiūnienė teigė, jog tą pačią dieną prie parduotuvės susitikę ir susidraugavę Trakų ir Tauragės rajonų gyventojai karvę greičiausiai norėjo pavogti ir parduoti, galbūt – suvartoti maistui. Policijos pareigūnai vyrą ir jaunuolį apibūdina kaip asocialius asmenis, neturinčius jokio pragyvenimo šaltinio.

Gyvulys priklausė 81-erių metų drąsutiškei, kuri žalą įvertino 3000 litų.

„Moteris ryte nuėjo perkelti karvių ir pamatė, kad viena jų guli su atvirais kojų lūžiais. Kadangi senyva moteris, gyvena vienkiemyje, policijai paskambino netoliese gyvenanti jos draugė. Pareigūnams užteko tik apžiūrėti ūkį ir rado ant šieno miegančius du įtariamuosius“, - apie įvykį pasakojo A. Valančiūnienė.

Ant karvės išsilieję jaunuolis ir vyriškis uždaryti į areštinę, netrukus bus apklausiami. Kol kas jie policijos pareigūnams pateikia įvairius savo elgesio motyvus.

„Greičiausiai jie norėjo karvę nusivesti ir tikėjosi, kad mušama ji klausys, eis. Net nežinome, kuriam kilo tokia idėja vogti karvę. Tačiau kol kas tai – mūsų versijos, patvirtintų duomenų nėra“, - teigė Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato atstovė.

A. Valančiūnienės teigimu, gyvulį šiandien turėjo apžiūrėti veterinaras. Karvės greičiausiai laukia kelionė į skerdyklą, nes ji pati negali pastovėti ant kojų.

Už žiaurų elgesį su gyvūnu, jaunuoliui ir vyrui gresia areštas arba viešieji darbai, taip pat gali būti paskirta bauda arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.