2011–2012 metais vykdytų tyrimų metu Šiaulių universiteto botanikai išbandė 3 specialius substratus augindami 12 prieskoninių augalų. Po atliktų tyrimų ekologiškai prieskoninių augalų linijai nuspręsta pasirinkti keturis prieskoninius augalus: sėjamąją gražgarstę, sėjamąją pipirnę, lapinį ridiką ir paprastajį rėžiuką.

S. Janulienė prisimena, kad pradžia nebuvo lengva, tačiau kruopštus darbas ir Botanikos sodo mokslininkų pagalba davė puikių rezultatų.

„Idėja kilo ne iš karto. Atėjusi į Botanikos sodą dar neturėjau aiškios vizijos, tik žinojau, kad savo veiklą noriu sieti su augalais, kuriuos būtų lengva auginti ir duotų naudos“, – pasakojo verslininkė.

S. Janulienė sako, kad pasirinkti būtent šiuos prieskoninius augalus buvo paprasta.

„Jie tinka ne tik paskaninti maistą, bet ir yra labai naudingi organizmui. Šie augalai nereikalauja ypatingos priežiūros, kambario temperatūra auginimui yra ideali ištisus metus“, – teigia S. Janulienė.

„Mini ECO“ linijos prieskoninių augalų dygimo terminas – 8–10 dienų. Pakuotę sudaro kompostas ir hermetiškai supakuotos sėklos, kurias pirkėjas nesudėtingai gali pasėti ir daiginti. Produktas yra ekologiškas, gavęs Čekijos laboratorijos akreditaciją.

Šiaulių universiteto Botanikos sodo direktorė prof. dr. Asta Klimienė džiaugiasi gražiu mokslininkų ir verslininkų bendradarbiavimu.

„Pagaliau mokslas ir verslas randa bendrą kalbą. Smagu, kad Šiaulių universiteto Botanikos sodo mokslininkai padėjo kurti šį kokybišką produktą. Tikimės, jog šis projektas yra puikus pavyzdys, koks rezultatyvus gali būti mokslo ir verslo bendradarbiavimas,“ – sako prof. dr. A. Klimienė.

Šiuo metu prieskoninių augalų komplektus „Mini ECO“ galima įsigyti Šiaulių regiono prekybos centruose. Artimiausiu metu verslininkė planuoja prekę pasiūlyti ir didiesiems prekybos centrams visoje Lietuvoje.