Žygeiviai galėjo rinktis ilgesnį ir trumpesnį marštrutus: 5 ir 8 kilometrų miesto gatvėmis ir Vingio parko takeliais.

Tuo metu tiems, kas neįsijungė į gausų ėjikų būrį Vingio parke vyko sveikatinimo pamokėlės ir karštos jogos užsiėmimai.

Viena iš žygį vedusių instruktorių, organizacijos „Sveikas miestas“ ir neoficialaus vilniečių šiaurietiško ėjimo klubo atstovė Liliana Radzevičienė teigė, jog žygyje dalyvavo apie 200 žmonių – nuo 6-erių metų vaikų iki garbingo amžiaus senjorų.
L. Radzevičienė
Pati vedu treniruotes Vingio parke ir netgi juokiuosi, kad šiltomis popietėmis, šiltais vakarais ten netgi susidaro kamščiai tarp einančiųjų su lazdomis, bėgančių, važiuojančių dviračiais ar riedučiais.

„Manau, kad lietus galbūt dalį ir išbaidė, tačiau tokiam orui, tikrai nemažai buvo žmonių. Startą teko atidėti kokioms dešimčiai minučių dėl itin stiprios liūties. Vėliau šiek tiek lietaus gavo ir tie, kurie pasirinko tą ilgąją distanciją – 8,5 kilometro. Bet taip buvo gal net įdomiau – po tokio žygio su orų išbandymais prisiminimai ir įspūdžiai bus ryškesni,“ - teigė L. Radzevičienė.

Trenerės nuomone, aktyviai judantiems žygio dalyviams lietus buvo it malonus dušas.

Vingio parke - kamščiai

Šiandien instruktorė buvo nustebinta žygeivių ištvermės: vienas jauniausių žygio dalyvių – 6-erių metų vaikas be niurzgėjimų įveikė 5 kilometrus, o tie, kurie treniruotėse prisipažįsta esantys fiziškai silpnesni, užsibrėžė nueiti 8 kilometrus ir savo tikslą pasiekė. Iki finišo greičiau ar lėčiau nužygiavo visi – net vyriausi senjorai.

Trasa driekėsi per Vingio parką ir kelias miesto centro gatves. Trumpoji trasa vingiavo nuo Vingio parko iki Seimo, ir atgal. Pasirinkę ilgesnę trasą apsuko didesnį ratą: Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės, per Baltąjį tiltą ir atgal į Vingio parką per Žvėryno rajoną.

L. Radzevičienės teigimu, žygyje dirbo daugiau nei 10 šiaurietiško ėjimo instruktorių.
Ji pastebi, jog šiuo metu apskritai darosi madinga judėti ir tuo labai džiaugiasi.

„Pati vedu treniruotes Vingio parke ir netgi juokiuosi, kad šiltomis popietėmis, šiltais vakarais ten netgi susidaro kamščiai tarp einančiųjų su lazdomis, bėgančių, važiuojančių dviračiais ar riedučiais. Taigi, galiu konstatuoti, kad kilo labai faina nauja mada. O tokie masiniai žygiai – labai pagyvina miestą, parodo mūsų pačių pozityvų požiūrį į gyvenimą“, - kalbėjo šiaurietiško ėjimo entuziastė.

Kita vertus, moteris pastebi, kad dėl šios mados Vilniuje ima trūkti žaliųjų erdvių aktyviam judėjimui.

„Tikrai Vingio parke tiesiogine to žodžio prasme susidaro kamščiai žmonių, norinčių judėti. Na, mes, vaikštantieji su lazdomis, kartais renkamės taką palei Nerį, bet apskritai Vilniuje tokių žaliųjų erdvių reikia daugiau“, - pastebėjo pašnekovė.

Šiaurietiško ėjimo treniruotes Liliana veda kiekvieną antradienį  ir ketvirtadienį Vingio parke. Jų metu žmonės mokosi, kaip teisingai judėti ir dažniausiai per vakarą nueina apie 3-4 kilometrus.

Trenerės teigimu, į treniruotes atskuba labai įvairi publika: seneliai su anūkais, studentų porelės ar šeimos su mažais vaikais.

Masinį šiaurietiško ėjimo žygį organizavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuras.