Dujos šiam autobusui yra gaminamos iš buitinių atliekų, kurios patenka į nuotekų valymo įrenginius ir paprastai žmonėms sukelia „fui“ efektą. Tokiu kuru varomas autobusas yra laikomas tvariu transportu, prisidedančiu prie miesto oro kokybės gerinimo.

Šio autobuso operatoriaus kompanijos „GENeco“ vadovas Mohammedas Saddiqas britų žiniasklaidai sakė tikintis, kad buitinės atliekos (tarp jų ir maisto atliekos) gali pagaminti pakankamą kiekį biometano, kurio užtektų aprūpinti nacionalinį dujų tinklą, tiekiantį dujas 8500 britų namų ūkių.

„Tokiomis dujomis varomas transportas galėtų reikšmingai prisidėti prie Jungtinės Karalystės oro kokybės gerinimo. Biometano dujų naudojimas ne tik prisideda prie aplinkai draugiškesnio kuro propagavimo, bet ir mažina mūsų priklausomybę nuo tradicinio iškastinio kuro“, - sakė M. Sadddiqas.
„Bath Bus Company“ inžinerijos skyriaus direktoriuus Collinas Fieldas teigė manantis, kad atliekomis varomo autobuso pristatymas labai savalaikis, nes būtent Bristolio miestas bus skelbiamas Europos žaliąja sostine 2015-aisiais. 

Planuojama, kad šiuo naujai pristatytu autobusu per mėnesį bus pervežama daugiau kaip 10 tūkst. keleivių.