Pataisos buvo pristatytos antradienį Nevados valstijoje. Jos leistų gyvūnų savininkams gauti marihuanos, jeigu veterinaras patvirtintų, kad tai gali sušvelninti lėtinės ar sekinančios ligos simptomus arba poveikį.

Senatorius Tickas Segerblomas remia šias pataisas, bet, kita vertus, nerimauja, kad kai kurioms gyvūnų rūšims tai gali turėti neigiamą poveikį. „Niekada nežinai, kol neišbandai“, - sakė jis.

Kitas Nevados senatorius Markas Manendo, kuris dar yra ir gyvūnų teisių aktyvistas, teigė, jog niekada negirdėjo, kad gyvūnai vartotų marihuaną ir nerimauja dėl jų sveikatos.

Kai kurie žmonės, kurie davė marihuanos sergantiems arba mirštantiems gyvūnams, sakė, kad ji palengvino ligos simptomus. Vis dėlto, nėra įrodyta, kad narkotikai iš tiesų gali veikti kaip nuskausminamieji vaistai gyvūnams.
Rūkanti beždžionė

Veterinaras iš Los Andželo Dougas Krameris teigė, kad 2013 metais davė dviem haskiams marihuanos ir tai žymiai palengvino jų skausmą po auglių operacijos. Jo teigimu, šuo priaugo svorio, tačiau išgyveno šešias papildomas savaites.

„Aš pavargau migdyti gyvūnus, kai žinau, kad neišbandžiau absoliučiai visko, kas galėtų išgelbėti jiems gyvybę. Aš turėčiau pagerinti jų gyvenimą“, - sakė D. Krameris.

Tačiau įstatymo pasiūlymas dabar yra tik ankstos stadijos ir susiduria su nemažu pasipriešinimu. Tokios pataisos atsirado po to, kai daugumoje JAV valstijų sušvelnėjo požiūris į marihuanos vartojimą.

Nevada yra viena iš 23 valstijų, kuriose medicininė marihuana yra legali. Pasak apklausų, dabar apie 46 proc. amerikiečių pasisako už visišką marihuanos legalizavimą.

Nevada – 36-oji JAV valstija, esanti vakarinėje Šiaurės Amerikos dalyje: vakaruose ribojasi su Kalifornija, rytuose su Juta, šiaurėje su Oregonu, pietuose su Arizona. Valstijos sostinė – Karson Sitis, tačiau žinomiausias miestas yra Las Vegasas.