Seimo posėdžių sekretoriate A. Pitrėnienė įregistravo tai numatančias Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas.

Ji tikisi, kad, priėmus tokias nuostatas, žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų mažės, o asmenys, kankinę ar kitais būdais žiauriai elgęsi su gyvūnais, bus nubausti.

Pasak parlamentarės, žiaurus elgesys su gyvūnais Lietuvoje tampa kasdienybe. Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus duomenimis, asmenys, žiauriai pasielgę su gyvūnais, dažniausiai atsakomybėn nėra traukiami, daugeliu atvejų ikiteisminiai tyrimai nepradedami.

"Įstatymų bazė ir teismų praktika rodo, kad gyvūnų teisės Lietuvoje yra ginamos silpnai, palyginus su kitomis išsivysčiusiomis pasaulio valstybėmis. Lenkijoje nuo 2012 m. sausio 1 d. įsigaliojo gyvūnų apsaugos įstatymo nauja redakcija, kurioje numatytos didesnės bausmės už žiaurų elgesį su gyvūnais: laisvės atėmimas arba apribojimas iki 2 metų, o ypatingo žiaurumo atvejais - iki 3 metų, piniginė bauda nuo 500 iki 100 000 Lenkijos zlotų, kurie teismo nurodymu skiriami gyvūnų gerovės tikslams", - sako A. Pitrėnienė.

Šiuo metu Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už žiaurų elgesį su gyvūnais, taip pat jų kankinimą piliečiams numato nuo 100 iki 1000 litų, o pareigūnams - nuo 1000 iki 2000 litų baudas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)