Skaitytojo užfiksuotose nuotraukose matomas juodas šuo, atėjęs prie upės ir liūdnai žiūrintis į vandenyje plaukiančias antis. Tolesni kadrai pasakoja istoriją, kaip prie šio šuns prisistato porelė, su šuns pavadėliu ištraukia jį iš vandens ir pasiėmę į glėbį, susukę į šiltą apklotą išsineša automobilio link.

„Prie Žvėryne esančios Rusijos ambasados atėjo pagyvenęs šuo. Mano manymu, atėjo mirti, nes atsigulė ant kranto ir gulėjo. Atėję žmonės skambino į globos centrą, bet niekas neatvažiavo. Visgi Lietuvoje yra tikrai gerų žmonių, kurie rūpestingai sėdėjo prie šuns apie 20 min., po to atvažiavo su mašina ir jį išvežė. Tikėkimės, kad jam viskas gerai. Manau, kad apie tokius žmones visi privalo žinoti, nes, deja, nedaug tokių teliko“, - rašo skaitytojas, pats buvęs įvykio vietoje.

Skaitytojas, pats prie upės fotografavęs kirus, teigė, kad šis šuo tikrai buvo be šeimininkų, o žmonės jį pasiėmę su savimi, prie upės buvo atėję su savo šuneliu, nuo kurio ir nusegė pavadėlį bei pasiėmė vargšą šunelį su savimi.

Ketvirtadienio rytą redakcijai paskambinęs vyras pripažino, kad nuotraukose matomas šuo - labai panašus į jo augintinį, kuris trečiadienio pavakarę apie 16- 16.30 val. ištrūko iš aptvertos teritorijos Žvėryne ir kažkur nuklydo. Visą vakarą šuns ieškoję šeimininkai jo nerado, skambino ir į "Grindą", tačiau tarnyba pagelbėti jiems negalėjo.

Šeimininkas prašo šunį priglobusius žmones su juo susisiekti telefonu 867494064.