Atliekas Lietuvoje rūšiuoti moka ir tai daro toli gražu ne kiekvienas, tačiau miestuose esantys atliekų rūšiavimo konteineriai neretai būna perpildyti.

„Kyla klausimas, ar žmonės kalti, kad dažnai rūšiuoja plastiką, nesuspausdami butelių ir tokiu būdu konteinerio masę užpildydami oru, ar vežėjai, kurie net nesirūpina šių konteinerių vežimu”, - klausia skaitytojas Mindaugas, Kaune, savo kieme užfiksavęs stiklo perpildytą konteinerį.

Kaunietė Inesa GRYNAS.lt teigė susidūrusi su tokia pačia problema. Ji pasakojo visai neseniai įtikinusi savo tėvus rūšiuoti atliekas, bet baiminosi, kad jie greitai gali liautis tai daryti, nes, jos žodžiais, perdirbimo konteineriai dažnai „lūžta“ nuo šiukšlių ir nėra jas kur dėti.

„Perdirbamas atliekas išvežame du kartus per mėnesį, kai prisipildo konteineriai, išvežimas būna dažnesnis“, - situaciją komentavo Kauno miestą perdirbimo konteineriais aprūpinančios bendrovės „Kauno švara“ Antrinių žaliavų skyriaus darbuotoja Jovita Palskienė.

Ji sutiko, kad kartais pasitaiko, kad konteineriai būna perpildyti, tačiau tikino, kad tai dažniau nutinka su plastiko ar popieriaus ir kur kas rečiau su stiklo konteineriais.

Lietuviai, anot jos, rūšiuoja įvairiai. Būna, kad plastiką sumaišo su popieriumi, arba nesuspaudžia pakuočių, palikdami jose oro, tačiau yra ir tvarkingai rūšiuojančių.