Vienoje Kalifornijos skerdykloje paslėpta kamera atskleidė šiurpią realybę – su dar gyvomis karvėmis elgiamasi kaip su daiktais. Užfiksuotas atvejis, kai darbininkas tyčia su batais užmina ant karvės burnos ir šnervių, kad ją pribaigtų, nes nepasisekė jos nužudyti su galvijams žudyti skirtu pneumatiniu ginklu.

Šokiruojantis video buvo nufilmuotas „Central Valley Mėsos” skerdykloje. Veiksmų imtasi greitai – JAV Žemės ūkio departamentas nedelsiant ją uždarė. Ši skerdykla buvo pagrindinis nacionalinės Mokyklos pietų programos bei “In-N-Out Burger” tiekėjas.

Gyvūnų teisių grupės “Compassion Over Killing” paviešintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip jau ir taip suluošintos ir sergančios karvės yra stumdomos, mušamos ir badomos.

Į skerdyklas dažniausiai patenka “padėvėtos” melžiamos karvės, kurios pieno pramonei yra ekonomiškai nebenaudingos, nes nebeduoda pelno.

Po skerdyklos uždarymo, iškart pradėtas tyrimas, ar sergančių karvių skerdiena pateko ant žmonių stalo. Tyrimo metu bus bandoma nustatyti, kur galėjo iškeliauti sergančių karvių skerdiena. Kol kas jau patiektos mėsos iš rinkos “išimti” negalima, nes nėra įrodymų, kad karvės iš tiesų sirgo, tačiau “In-N-Out Burger” teigia, kad jie iš savo restoranų jau “išėmė” 20-30 proc. šios mėsos.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip galvijai apsipila krauju, nes nepavykus su pneumatiniu ginklu jų užmušti pirmą kartą, jie dar kankinasi, kol gauna antrąjį smūgį.

Federalinėse taisyklėse yra rašoma, kad skerdimo metu gyvuliai turi būti vieną kartą šaunama pneumatiniu ginklu į kaktą, kad jis netektų sąmonės.

Tyrėjai bando išsiaiškinti, ar vaizdo medžiagoje matomos gulinčios karvės yra sergančios, ar tiesiog nevykę darbuotojų bandymai jas pribaigti.

„Central Valley Meat“, kuri priklauso Brajanui ir Laurencijai Coelho, atsisako komentuoti situaciją, motyvuodami, kad nėra dar matę šios video medžiagos. Jie tik pridūrė, kad įmonė siekia ne tik atitikti federalines humaniško skerdimo taisykles, bet jas gerokai viršija.

Slaptas „Compassion Over Killing“ tyrėjas taip pat atskleidė, kad matė begales garduose gulinčių galvijų, kurie net nebeįstengia atsikelti. Filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti ištinę karvių tešmenys, sužalotos kojos. Nepastovinčias ar svirduliuojančias karves darbuotojai tiesiog tempia už uodegų.

Dabar gyvūnų teisių gynėjų grupė „Compassion Over Killing“ tiesiog laukia, kokia bus visuomenės ir Vyriausybės reakcija. Tik atsitiktinumo dėka toks nepateisinamai žiaurus elgesys su gyvuliais buvo iškeltas į dienos šviesą.