Pasak Lietuvos žaliųjų partijos pirmininko, Seimo nario Lino Balsio, nei savivaldybė, nei Vilniaus aplinkos apsaugos agentūra, atsakydamos į prašymą paaiškinti medžių pjovimo motyvus, nepateikė jokių atsakingų institucijų išrašų, jog medžiai yra prastos būklės.

„Šiandien, pamatę nupjautus medžius, į partiją nuo pat ankstyvo ryto skambino Šermukšnių gatvės gyventojai bei čia įsikūrusių įmonių darbuotojai. Vietos gyventojai pasipiktinę, jog savivaldybė ne tik neatsiklausė gyventojų nuomonės, bet ir nepaisė vietos bendruomenės prašymo palikti Šermukšnių gatvėje buvusią liepų alėją kaip apsaugą nuo miesto taršos ir triukšmo, - kalbėjo L. Balsys. - Neadekvačiai skamba ketinimas vietoje pašalintų 44 liepų atsodinti 30 šermukšnių, kurie neturės tokios apsauginės funkcijos, kokią turėjo augusios liepos. Brutalus sveikų medžių išpjovimas ir ketinimas jų vietoje sodinti brangius, ne lietuviškų veislių medžius ir kitus augalus leidžia įtarti ir galimas korupcines schemas, panaudojant miesto lėšas“.

Politiko teigimu, priimant sprendimus dėl bet kokių miesto pertvarkos projektų, susijusių su neigiamu poveikiu aplinkai, žmonių sveikatai, vietos gyventojai turi būti apie juos informuojami ir įtraukiami į šių sprendimų priėmimą.

Išpjaunant Šermukšnių gatvėje esančius medžius nepasigailėta ir tų medžių, kuriuose nuo ankstyvo pavasario kabėjo inkilai.

„Šiuo metu kaip tik yra paukščių perėjimo metas, todėl toks medžių išpjovimas su visais inkilais yra protu nepaaiškinamas. Prie šių inkilėlių ne kartą esu matęs priskrendančius paukščius, kurie maitino juose išsiritusius jauniklius. Šiuo metu juose galėjo perėti didžiosios zylės, mėlynosios zylės, bukučiai, margasparnės musinukės, todėl toks neatsakingas medžių išpjovimas galėjo sunaikinti visas juose buvusias paukščių jauniklių vadas“, – sakė Lietuvos žaliųjų partijos bei Lietuvos ornitologų draugijos narys Laurynas Okockis.