Augintiniai pasivaržyti atvyko iš visos Lietuvos: Panevėžio, Šiaulių, Mažeikių, Klaipėdos, Tauragės, Vilniaus, Kauno. Taip pat viena komanda atkeliavo netgi iš Latvijos.

Kaip jau įprasta, pagrindiniai varžybų dalyviai – į agresyvių šunų sąrašus įtraukti šunys (Kaukazo aviganiai, Stafordšyro bulterjerai, Amerikiečių stafordšyro terjerai ir kt.) ir jų mišrūnai. Taip pat netrūko ir agresyvumu neapkaltintų veislių - pavyzdžiui, Belgų malinua veislės Kopa, laimėjusi geriausiai varžybose pasirodžiusios patelės titulą.

Pasak varžybų organizatoriaus Kęsto Zaikausko, nepaklusnūs šunys ir jų kontroliuoti nesugebantys šeimininkai varžybose dalyvauti tiesiog negalėtų, nes nesugebėtų atlikti užduočių. „Šuo, kuris nėra kontroliuojamas, niekada negalės susikaupti ties tikslu, rungtimi. Jis turi stebėti šeimininko komandas, nekreipdamas dėmesio į aplinką“ – aiškino entuziastas. Kad išvengtų įtampos varžybų metu, šeimininkams svarbiausia gerbti ne tik vienas kitą, bet ir vienas kito augintinius.

Varžybų organizatorius sako, kad jis pats varžybose nedaro nieko ypatingo. „Aš tik sveriu ir laikau virvę varžybose – visą kitą padaro šunys“. Jis neslepia džaiugsmo, kad varžybų dalyviai – puikiai išauklėti ir prižiūrėti šunys, kurių šeimininkai netoleruoja agresijos ir niekada neleistų šunų į nelegalias kovas. „Sportuojantis, auklėjamas ir dresuojamas šuo yra vertybė“, - sako „Powerdog“ sumanytojas K. Zaikauskas.

K. Zaikauskas
Nepaklusnūs šunys ir jų kontroliuoti nesugebantys šeimininkai varžybose dalyvauti tiesiog negalėtų, nes nesugebėtų atlikti užduočių.

Geriausiai šįkart pasirodė jau minėta Belgų malinua veislės kalytė Kopa su šeimininke Sandra ir daugkartinis čempionas – mišrūnas Chanas su šeimininku Mantu. Jie buvo apdovanoti specialiais prizais.

30 kilogramų sveriantis Chanas nugalėjo šuolio į aukštį (iššoko 235 centimetrus), kabėjimo (14 minučių) ir lipimo į sieną (275 centimetrai) rungtyse. 28 kilogramus sverianti Kopa geriausia buvo šuolio į aukštį (220 centimetrų), šuolio į tolį (net 400 centimetrų), lipimo į sieną (270 centimetrų) ir svorio tempimo rungtyse (savo svorį ištempė 8 sekundes).

Svorio tempimo rungtyje tarp patinų geriausiai pasirodė Torpas, savo svorį tempęs 9, 53 sekundės. Į tolį daugiausiai – 240 centimetrų – nušoko Lordas. Virvės tempimo rungtyje Armani nugalėjo Kodį. Tempimas užtruko net 27 minutes.

Iš patelių dresūrinę pelę įsikandusi ilgiausiai iškabėjo Ara – vieną minutę. Virvės traukimo rungtyje Arda nugalėjo Bairą po 2 minutes trukusio tempimo.