„Parduodu Corn Snake (kukurūzinę gyvatę - red. past.) gyvačioką (nenuodingas). 3 metai, apie 130 cm (ilgis - red. past.). Pilna komplektacija - šildomas kabelis, 8-12 fasuotų šaldytų žiurkių jauniklių, gyvenamoji vieta, 1 pakelis kokoso drožlių kraikui", - skelbime rašė mergina, pridėjusi, kad roplio kaina derinama.

Ir čia pat ji išvardijo savo augintinio privalumus. Paulina rašė, kad gyvūnas yra tobulas augintinis: „Labai draugiškas, mėgsta būti ant rankų, veikia kaip raminamoji priemonė po sunkios darbo dienos, priežiūros reikalauja minimaliai, tad pašėrus galėsite ramiai mėnesiui ar net dviem išvykti atostogų. Labai tinka studentams, vyresnio amžiaus žmonėms ar tiesiog alergiškiems – neloja, nekanda, nesišeria.“

Be to, pardavėja iškėlė ir vieną sąlygą būsimam roplio šeimininkui: „Atiduodamas tik į geras rankas. Tai reiškia, kad nesiruošiate gaminti iš jo rankinės ar odinių batų."

Kai GRYNAS.lt susisiekė su skelbimą socialiniame tinkle „Facebook" patalpinusia Paulina, ji teigė gyvatę jau pardavusi. Mergina pasakojo, kad pati gyvūną įsigijo dėl to, jog labai bijojo roplių ir norėjo įveikti savo baimę.

„Kad ir kaip keista būtų, žmonės pakankamai aktyviai domėjosi. Dabar gyvatė jau yra parduota, tačiau sulaukiau nemažo kiekio užklausų. Aš ją auginau apie porą metų, nusprendžiau parduoti dėl pasikeitusių gyvenimo sąlygų. Jeigu būtų galimybė, tikrai pasilikčiau tokį augintinį, nes jis nekelia problemų ir yra labai smagus“, - sakė Paulina.

Mergina teigė, kad gyvūnas nekelia jokios baimės ir nėra nuodingas: „Pati įsigijau šį augintinį, nes bijojau gyvačių ir maniau, kad galima būtų tokiu būdu įveikti savo baimę. Žinote, būna relaksiniai kamuoliukai, visas veiksmas yra panašus - gyvatė taip pat atpalaiduoja. Žinoma, jos negalima spaudyti. Bet ji stimuliuoja žmogaus kraujotaką ir labai ramina.“

Vis dėlto kai kam kilo klausimų, ar galima prekiauti egzotiškais gyvūnais. Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Darius Simanavičius teigė, kad šių gyvačių pardavinėjimas yra legalus.

„Tai kukurūzinė gyvatė, aišku, kad tai nėra Lietuvos rūšis, tačiau į nykstančių rūšių floros ir faunos tarptautinę prekybos konvenciją ji nėra įtraukta. Todėl parduoti ją galima. Parduodant reikėtų turėti įsigijimo dokumentus, kuriuose matytųsi, iš kur ji paimta“, - sakė D. Simanavičius.