Medžiotojas, socialiniame tinkle pasidalijęs išrikiuotų sniege gyvūnų nuotraukomis, kuriuos jis sumedžiojo, sulaukė žmonių kritikos. Tačiau jis neliko skolingas ir jį kritikuojantiems žmonėms atkirto atgal: „*** ** kaip jūs durnos mergos nesuprantat, kad tam ir yra medžioklė skirta, kad šaudyti žvėris, kad mažiau jų būtų, o dabar ***: nesveikas, nesveikas, pačios jūs *** nesveikos!! (p.s. ne visos ;))“

Sulaukęs dar daugiau kritikos, medžiotojas ėmėsi grasinimų: „Žiūrėkit, kad aš jūsų ** neiššaudyčiau.“

GRYNAS.lt skaitytojai labai pasipiktino tokiu įžūliu medžiotojo bendravimu ir kreipėsi į mūsų redakciją, klausdami, ar medžiotojai taip gali elgtis. Be to, jie išsakė poziciją, kad apskritai nėra garbinga į socialinius tinklus kelti sumedžiotų gyvūnų nuotraukas.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė GRYNAS.lt teigė, kad toks elgesys yra nenormalus.

„Kartais net nežinau, ką pasakyti. Man tai atrodo nenormalu, prasideda grasinimai žmonėms. Žinoma, kiek jie realūs, yra kitas dalykas. Visiems medžiotojams tokios etiketės negali kabinti, bet dalis medžiotojų, manyčiau, kad turi ir agresijos polinkių ir psichologines problemas išlieja šaudydami žvėris“, - sakė B. Kymantaitė.

Pašnekovė medžioklės nuotraukas palygino su skerdyklos vaizdais: „Žiūrint iš gyvūnų apsaugos pusės, žmonės neturėtų rodyti, demonstruoti ar propaguoti žiaurų elgesį su gyvūnais, jų žudymą, net jei tai leidžiama teisės aktai. Juk i skerdyklos vaizdų netalpiname. Žmogus, dirbantis skerdykloje, nors tai legalu taip pat kaip medžioklė, nededa į Feisbuką nupjautos jaučio galvos.“