„Kaip mes perkame kailinius žiemai, taip ir apie šuniukus reikėtų pagalvoti . Jeigu jis (šeimininkas – red. past.) vaikšto pensininko režimu, niekur neskuba, tai iš tikrųjų šalia eidamas šuo gali sušalti. Tada rekomenduočiau pagal orą ir drabužį surasti“, - sakė K. Aleksejūnas.

Veterinaras pabrėžia, kad šuniukui namuose yra komfortinė temperatūra (+ 22 laipsniai), o lauke gali būti ir -10, tai temperatūrų skirtumas yra didelis. Tad šuniukus reikėtų apsaugoti.

„Mes, jei einame į lauką, užsidedame šiltą striukę ar megztinį, o šuniukas, jeigu lėtai eina, žinoma, sušąla. Mažų veislių šunys ir pakeltas kojas laiko arba būna susigūžę“,- sakė jis.

Jeigu šeimininkas aktyviai juda, pastebi K. Aleksejūnas, bėgioja ar greitai vaikšto, tada šunys kartu sušyla ir jiems mažiau reikia aprangos. Dar yra kategorija šuniukų, pabrėžia veterinaras, kurie turi stuburo problemų, serga sąnarių ligomis ar pan., tad ypač drėgnu oru, kada lyja, veterinaras pataria juos apvilkti lietpalčiais.

Batų šuniukams, anot jo, gal ir nereikia, tačiau patepti pėdutes specialiu vašku praverstų.

„Miesto šaligatviai yra barstomi druska. Jeigu suskilusios pėdutės, tai papuola druska ir drėgmė per kojas, tai būna specialus vaškas, kuriuo galime tepti pėdutes, ir tokiu būdu galite apsaugoti šuniuko kojas“, - sakė jis.