Vilkaviškio žaliosiose erdvėse pareigūnai sutiko keletą miestelėnų, vedžiojančių savo augintinius. Šunų savininkai augintinius vedžiojo su pavadėliais, turėjo krepšelius „įvykio“ vietai sutvarkyti, pranešime spaudai informuoja VPK.

Vėliau policijos pareigūnai kartu su seniūnu aplankė tuos miestelėnus, apie kuriuos seniūnas jau buvo gavęs gyventojų nusiskundimų dėl palaidų šunų. Neretai šie laisvai bėgiojantys šunys aploja kaimynus, gąsdina pašto darbuotojus, kelia pavojų vaikams.

Geranoriškai nusiteikę gyventojai neneigė, kad šuneliai retkarčiais atitrūksta nuo grandinės, tačiau pastebėjus kuo skubiau pririšami. Dėl to, pasak gyventojų, dažniausiai būna kalti vaikai, kaimynai ar sudilusi grandinė...

Pareigūnai šunų savininkus supažindino su teisine atsakomybe už tokio pobūdžio pažeidimus. Priminė, jog Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta gana griežta atsakomybė ir gresia įspėjimas nusižengus pirmą kartą, o jei šuniukas išgąsdins, sudraskys drabužius ar įkas, pareigūnai gali paskirti iki septynių šimtų eurų baudą bei konfiskuoti šuniuką.

Taip pat pareigūnai priminė, kad šuo palaidas gali būti tik užtvertoje teritorijoje prie vartelių pažymint, kad valdoje palaidas piktas šuo. Atvirame kieme šuo gali būti laikomas tik pririštas. Vedžioti šunelį galima tik su pavadėliu ir antsnukiu. Gyvūnų savininkai privalo garantuoti, kad gyvūnų laikymas nekels grėsmės žmonių ramybei, sveikatai, gyvybei, nuosavybei, nepažeis kitų asmenų teisių ir interesų.