„Daugumoje parodų, kuriose dalyvauja grynaveisliai šunys, teisėjai nugalėtojus išrenka gana subjektyviai, vadovaudamiesi savo simpatijomis. Šiose varžybose naudojome profesionalią fotofinišo programą, tokią pat, kuri naudojama ir sprinterių bėgimuose“,- sakė Aivaras Norbutas, „Vaiguvos rudens“ varžybų sumanytojas. 
Paskutiniu momentu į varžybas užsiregistravo ryžtingai nusiteikęs mažiausias iš visų šunų - toiterjeras. Jo šeimininkas laikėsi nuomonės, kad svarbu ne ūgis, o smūgis, ir tikėjosi, kad jo augintinis sudarys rimtą konkurenciją didiesiems šunims.
Aivaras Norbutas

Čempionams mėlynas kraujas nebūtinas

Pernai iki sprinto žvaigždės U. Bolto 100 m. rekordo- 9,58 sek.- trūko vos šuns plaukelio. Šiemet aistros varžybose kaito nuo pirmųjų startų, tačiau iki pat varžybų pabaigos nebuvo aišku, kas greičiausias: energingasis borderkolis, pareigingas vokiečių ar belgų aviganis, elegantiškas Jorkšyro terjeras ar gyvenimo negandų užgrūdintas mišrūnas?
Šunų lenktynių dalyvis
„Varžybose dalyvavo virš 50 keliolikos šunų veislių atstovų, tačiau bene labiausiai buvo laukiama mišrūnų staigmenų. Žiūrovai nestokojo simpatijų tiems, kurie stengėsi įrodyti, kad tikriems čempionams nebūtinas mėlynas kraujas. Paskutiniu momentu į varžybas užsiregistravo ryžtingai nusiteikęs mažiausias iš visų šunų - toiterjeras. Jo šeimininkas laikėsi nuomonės, kad svarbu ne ūgis, o smūgis, ir tikėjosi, kad jo augintinis sudarys rimtą konkurenciją didiesiems šunims“,- tvirtino A. Norbutas.
„Skraidantis“ Jorkšyro terjeras
Varžybų nugalėtojai buvo paskelbti vos spėjus išgraviruoti eikliausios kalytės ir greičiausio patinėlio vardus ant prizų - rankų darbo šėryklų. Greičiausia kalių grupėje buvo paskelbta belgų aviganių griunendalių veislės atstovė Zara, kuri šimtą metrų įveikė per 9,27 sek. Greičiausiu varžybų šunimi (9,09 sek) tapo mišrūnas Toris (nuotr. viršuje), kuris iki šios šlovės akimirkos buvo ragavęs ir prieglaudos gyvenimo.
Šunų lenktynių dalyvis
Šeštadienį išdalinti du medalių komplektai (kalytėms ir patinėliams), visi dalyviai gavo atminimo medalius. Absoliučiam nugalėtojui mišrūnui Toriui teko ir pereinamasis prizas, skirtas pirmųjų varžybų „Vaiguvos ruduo“ (tai jau trečios organizuotos varžybos) nugalėtojo atminimui - „Gintarinis Credo“, lygiaplaukio retriverio Credo Get Smart Mega Oskaras gintarinė skulptūrėlė.
Bendra visų varžybų dalyvių nuotrauka