Konferenciją atidarė ir dalyvius pasveikino Švietimo ir mokslo ministerijos viceministrė Svetlana Kauzonienė, VU Gamtos mokslų fakulteto dekanas Osvaldas Rukšėnas, Thermo Fisher Scientific Baltics mokslinių tyrimų departamento direktoriaus pavaduotoja Jolanta Vitkutė, VU studentų atstovybės prezidentas Andrius Uždanavičius ir pagrindinė konferencijos organizatorė Ieva Vėbraitė.

Pirmajį konferencijos mokslinį pranešimą skaitė svečias iš Danijos Tadas Jakočiūnas, kuris pristatė Genomo redagavimą mielėse naudojant CRISPR/Cas 9 sistemą.

Konferencijos metu savo tyrimus pristatys mokslininkai iš JAV, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir Lietuvos, bei studentai iš Baltarusijos, Vengrijos, Latvijos ir Lietuvos.

Konferencija vyks iki penktadienio (kovo 6 d.). Jos metu dalyviai ne tik klausysis mokslininkų pranešimų,  bet ir aplankys Vilniaus mokslines įmones bei centrus.

Mokslinę konferenciją organizuoja Vilniaus Universiteto Studentų atstovybė Gamtos mokslų fakultete, renginį veda Andrius Ivanovas.

Daugiau apie The Coins 2015 www.thecoins.eu, FACEBOOK: International Conference The Coins.