Vakarinėje Kančanaburio provincijoje esančioje Vat Fa Luang Ta Bua šventykloje, kuri dar vadinama „Tigrų šventykla“, gyvena beveik 150 tigrų, kurie į ją pritraukia daugybę originalių nuotraukų besivaikančių turistų.

Nors šventykla ir tigrus laikantys vienuoliai susilaukia gyvūnų globėjų ir Tailando gamtos apsaugos pareigūnų kritikos dėl tokio, pasak jų, nelegalaus gyvūnų laikymo.

Šeštadienį vienoje Tailando ligoninėje buvo priimtas 64 metų vienuolis, kuriam buvo perrėžta veido oda, išdaužtas dantis ir lūžusi ranka, pranešė vienuolio gydytojas naujienų agentūrai AFP.

Jis paneigė pranešimus, kad žvėris užpuolė savo šeimininką, ir nurodė, kad tai įvyko netyčia, kai už pavadėlio tigrą vedęs vienuolis paslydo ir nugriuvo.

„Jis visai jo nepuolė, tik jo nagas greitai perrėžė jam veidą, kai jis (vienuolis) nukrito“, – sakė gydytojas, kuriam apie įvykį papasakojo pacientas..

„Jeigu tai būtų užpuolimas, jo veidas būtų sudraskytas į gabalus, bet ant jo liko tik įdrėskimas nuo kaktos iki lūpos“, – tikino gydytojas, pasak kurio, krisdamas vienuolis susilaužė ranką ir išsidaužė dantį.

Ligoninės vadovas informavo, kad 300 kilogramų sveriantis tigras šventykloje gyvena jau septynerius metus.

Nukentėjęs vienuolis sveiksta ligoninėje, iš kurios bus paleistas šią savaitę.

Tailando gamtos apsaugos departamentas tvirtina, kad tigrai šioje šventykloje yra laikomi be reikiamų dokumentų, ir grasina juos konfiskuoti. Tačiau vienuoliai gyvūnų atiduoti neketina.

Vienas departamento atstovas Somsakas Poopetas (Somsakas Pupetas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad vis dar ruošiasi įvesti naujas taisykles, kuriose numatomas tigrų konfiskavimas ir draudimas vienuoliams juos demonstruoti viešai.

Balandžio mėnesį departamentas uždraudė vienuoliams imti mokestį iš turistų už apsilankymą šventykloje arba fotografavimąsi su tigrais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)