Vaizdo įraše matosi, kaip netoliese baidarės su dviem keleiviais išnyra pora banginių. Baidarininkai nustoja irkluoti, nenorėdami per daug priartėti prie gyvūnų. Tačiau tuomet vienas iš banginių pradeda plaukti link jų, paneria tiesiai po baidare ir keletui sekundžių iškelia ją iš vandens. Netrukus milžiniškas gyvūnas lyg niekur nieko vėl paneria po vandeniu ir palieka susijaudinusius baidarininkus vėl plūduriuoti ant vandens.

Žemiau galite pamatyti visą baidarininkų ir banginių susitikimą. 


„Nepaprasta popietė, daug saulės, irklavimo ir banginių, - taip savo YouTube paskyroje rašo vaizdo įrašą įkėlusi gisela6652. – Mums bestebint banginius, vienas iš jų apsisuko, atplaukė prie mūsų ir valtį iškėlė iš vandens du kartus!!”

Netikėto susitikimo vaizdo įrašą nuo praėjusio sekmadienio, kada buvo įkeltas, jau peržiūrėjo daugiau nei 700 tūkst. žmonių.

Toks žmonių ir pietinių glotniųjų banginių (lot. Eubalaena australis) susitikimas yra itin retas reiškinys. Argentinoje šie banginiai yra saugomi. Pasirodžius šiam vaizdo įrašui vietos aplinkos apsaugos pareigūnai priminė baidarininkams ir kitiems vandens pramogų mėgėjams, jog artintis prie banginių ar jiems kažkaip trukdyti griežtai draudžia šalies įstatymai. Tiesa, sprendžiant iš vaizdo įrašą nufilmavusios poros reakcijos, jie taip arti patekti prie banginių greičiausiai nesitikėjo.