Į įvykio vietą išvykusi GRYNAS.lt žurnalistė informavo, kad šiuo metu briedis guli negyvas ant šaligatvio. Keliama versija, kad jis šoko per tvorą ir mirtinai susižeidė. Jau yra atvykusi ir "Grindos" tarnyba, kuri lavoną išsiveš.

Aplink susirinkę liudininkai gyvūno labai gailėjo, o viena moteris, glostydama briedį, GRYNAS.lt teigė, kad briedis po mikrorajoną blaškėsi senokai.
Briedis blaškosi Žirmūnuose

Apie Žirmūnuose pastebėtą briedį redakciją informavo skaitytojas Vytautas. Iš pradžių buvo manoma, kad jis miega, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis užmigo amžinuoju miegu.

„Prieš keliolika minučių netikėtai pro savo buto balkoną gretimame kieme pastebėjau besiblaškantį briedį. Jis buvo gretimame kieme (Žirmūnų g. 10B). Perdaviau informaciją 112, operatorė informavo, jog pasiųs policijos ekipažą bei aplinkosaugą“, - pranešė skaitytojas.

Šią informaciją patvirtino ir policija. Naujausiomis žiniomis, jis šiuo metu pastebėtas prie Tuskulėnų mokyklos.

Mokyklos darbuotojai GRYNAS.lt patvirtino, kad briedis iš tiesų buvo. Bet maždaug 13.30 jis iš mokyklos teritorijos dingo. Mokytojai buvo išėję į jį pažiūrėti iš arčiau.

Manoma, kad briedis į šį Vilniaus mikrorajoną atbėgo iš miško. Iš pradžių jis pateko į Žirmūnų gatvės pradžią, o vėliau nubėgo link Tuskulėnų mokyklos.


Praėjus maždaug valandai nuo briedžio pasirodymo miške Gyvūnų globėjų asociacijos atstovas GRYNAS.lt informavo, kad tik dabar renkama komanda ir ketinama iš Kauno vykti į Vilnių. Tačiau išvažiuoti asociacijos komandai neprireikė, nes gyvūnas nugaišo.

Kasmet užfiksuojamas ne vienas atvejis, kai iš miškingų teritorijų laukiniai žvėrys atkeliauja į miestus. Kartais gelbėjimo komandoms pavyksta juos sveikus ir gyvus sugrąžinti atgal į miškus, o kartais jie žūsta keliuose ar susižaloja besiblaškydami po miestus. Gamtininkai ir medžiotojai vienu balsu tvirtina, kad tokių incidentų laikui bėgant tik daugės, nes auga laukinių žvėrių populiacijos, o miestuose nėra pritaikytos infrastruktūros, kad gyvūnai netyčia atklydę, lengvai rastų kelią atgal.

Anksčiau GRYNAS.lt kalbintas Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Tijušas kalbas, kad magistralėse dėl gausiau įrengiamų atitvarų nuo miško laukiniai žvėrys važiuojamojoje kelio dalyje atsidurti turėtų vis rečiau, vertino kritiškai. Jo teigimu, tam, kad taip nutiktų turi tinkamai funkcionuoti vartai - įvažiavimai iš greitkelio į išorinius keliukus turėtų būti stebimi.

„Juos turi prižiūrėti, kiek aš suprantu, tie, kam įvažiavimas į tuos keliukus, aktualus. Pamėginkite suskaičiuoti, kiek yra atvirų vartų važiuojant keliu Vilnius-Panevėžys. Jeigu vartai yra atviri, ten įėjęs žvėris, pakliūna į spąstus, nes jis nebegali išeiti“, - sakė E. Tijušas.