„Mekongo trumpauodegės yra prieraišios ir ramios katės. Jos ypatingos tuo, jog turi labai trumpą uodegą, o jų užpakalinės kojos ilgesnės, priekinės – trumpesnės nei įprasta katėms“, – apie šių keturkojų dalyvių išskirtinumus pasakojo tarptautinės kačių parodos organizatorė Beata Kudzevičienė. Ji pridūrė, kad šių kačių priežiūra nesudėtinga, kadangi gyvūnai neturi poplaukio.

Katės, saugojusios Egipto faraonų bibliotekas

Šį savaitgalį „Megoje“ organizuojamoje tarptautinėje parodoje lankytojai galės pasigrožėti ne tik egzotiškai atrodančiomis beuodegėmis, bet ir retesnėmis parodų dalyvėmis – grynaveislėmis škotų stačiaausėmis ir nulėpausėmis, Selkirk reksais bei Amerikos riestaausėmis.
Citata
Pasak parodos organizatorės B. Kudzevičienės, šį savaitgalį „Megoje“ organizuojamoje parodoje kačių augintojai atsiveš apie 30-imt kilmingų kačiukų, atitinkančių aukščiausius veislės standartus. Kačiukų kainos svyruoja nuo 600 litų iki 3 tūkst. litų.

Parodoje dalyvaus gigantiškųjų Meino meškėnų, britų trumpaplaukių ir ilgaplaukių veislių atstovai bei vienos žinomiausių keistos veislės kačių, neturinčių nei kailio, nei antakių – Kanados sfinksai.

Parodos lankytojai taip pat išvys vieną seniausių kačių veislių Abisinijas, saugojusios nuo pelių neįkainojamus papirusus Egipto faraonų bibliotekose, taip pat Sibiro ir Siamo kates, Korniš ir Devon reksus, persus, egzotus, Rusų mėlynąsias, orientalus, Kurilų trumpauodegius, Dono sfinksus, Somalio, Bombėjaus, Bengalijos, Norvegijos miškines, burmos, sidabrinio kailio Burmilos kates bei Peterbaldo kačių veislės atstoves. Šios katės pasižymi ilgomis kojomis, liesu kūnu, didelėmis migdolo formos akimis bei smailiomis ausimis.

Šią vasarą Lietuvoje vyks vienintelė tarptautinė kačių paroda. Joje bus pristatytos kačių veislės, kilusios iš Kanados, JAV, Didžiosios Britanijos, Irano, Egipto, Tailando, Australijos, Norvegijos ir Rusijos. Į parodą atvyks kačių augintojai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Švedijos.

Katė gali kainuoti ir 3000 litų

Visą savaitgalį vyksiančioje parodoje bus galima pabendrauti su kačių veisėjais, kurie gali patarti, kokį maistą gyvūno organizmas toleruos, kaip rūpintis trumpaplaukėmis ir ilgaplaukėmis katėmis, taip pat stebėti keturkojų pasirodymus ar išsirinkti ir įsigyti kilmingų kačiukų.

Pasak parodos organizatorės B. Kudzevičienės, šį savaitgalį „Megoje“ organizuojamoje parodoje kačių augintojai atsiveš apie 30-imt kilmingų kačiukų, atitinkančių aukščiausius veislės standartus. Kačiukų kainos svyruoja nuo 600 litų iki 3 tūkst. litų.

Dvi dienas truksiančioje parodoje kates vertins penki pasaulinės kačių federacijos (WCF) teisėjai iš Vokietijos, Latvijos, Rusijos ir Izraelio. Pastarosios šalies teisėja Lietuvoje organizuojamojoje tarptautinėje kačių parodoje lankysis pirmąjį kartą.

Tarptautinė kačių paroda vyks birželio 21-22 dienomis prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ parodų salėje 2 aukšte. Lankytojai aplankyti parodą galės šeštadienį 10.00-18.30 val. ir sekmadienį 9.00-17.30 valandomis.