Pranešime buvo teigiama, kad ūkininkas laiko daug galvijų, šeria juos prastais pašarais, muša, galvijai dėl nepriežiūros kenčia, yra sergančių, kuriems nesuteikiama veterinarinė pagalba, jie kankinami, gaišta.

Pranešime nurodyti faktai pasitvirtino. Laikymo vietoje patikrinimo metu rasti 33 įvairaus amžiaus galvijai ir dvi šiais metais nedeklaruotos kiaulės. Trys galvijai buvo labai blogos sveikatos būklės, jau nepasikeliantys. Dauguma gyvulių buvo blogai įmitę, kai kurie išplikę. Galvijai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis – sugrūsti pastatuose, kuriuose seniai valytas mėšlas, pilna įvairių rakandų ir šiukšlių. Dalis galvijų buvo neženklinti. Kieme mėtėsi galvijų gaišenų dalys. Nors laikytojas turėjo šieno, jis buvo supelijęs ir šėrimui nebetinkamas.

„Nedelsdami ėmėmės priemonių. Savininkas įpareigotas pasirūpinti tinkamais pašarais, taip pat pasikviesti privatų veterinarijos gydytoją, kad apžiūrėtų gyvulius. Norime padėkoti neabejingiems gyventojams, pranešusiems apie šį atvejį“, – sakė Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir neatidėliotinų priemonių taikymo šiame ūkyje Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant raštu kreipėsi į policijos komisariatą ir į Tauragės rajono savivaldybės administraciją su siūlymu pradėti ikiteisminį tyrimą.