Šio rajono savivaldybės Kaimo plėtros skyriaus Gyvulininkystės specialistė Vilma Lukoševičienė sakė kartą pas vieną ūkininką mačiusi, kaip šis į plėvele išklotą duobę pripila išrūgų ir gyvuliai atėję gali atsigerti. Situacijos pas ūkininkę Marijoną pakomentuoti negalėjo, o pati ūkininkė sutiko telefonu mums papasakoti, tačiau prašė neskelbti jos pavardės.

Išrūgas ji pilanti į maždaug dviejų metrų gylio išmūrytą rezervuarą, šalia įrengtos geldos. Iš ganyklos parėjusios karvės eina prie geldų ir iš jų atsigeria.
Ūkininkė Marijona
Karvės išrūgas geria noriai, gyvuliai atrodo gražesni, todėl šiuo produktu jas ir girdau.

„Tačiau kartais geldose išrūgų nebelieka, tada karvės spiečiasi prie rezervuaro ir gali viena kitą įstumti. Taip atsitiko ir praėjusį kartą, viena telyčia įkrito ir paniro. Karvės gali laikytis vandens paviršiuje, tačiau nelabai ilgą laiką. Buvau priversta kviesti gelbėtojus, kad šie karvę ištrauktų“, - pasakojo Marijona.

Pasirodo, šiame ūkyje jau ne pirmą kartą karvės krenta į išrūgas, gelbėtojams yra tekę jas traukti ir anksčiau. Po pastarojo nelaimingo atsitikimo ūkininkė rezervuarą apkalė lentomis, kad karvės prieitų tik prie geldų, taip tikėdamasi nelaimių ateityje išvengti.

„Karvės išrūgas geria noriai, gyvuliai atrodo gražesni, todėl šiuo produktu jas ir girdau“, - sakė 20 karvių laikanti garbaus 80 metų amžiaus moteris.

Nelaimių karvėms šiame ūkyje yra atsitikę ir daugiau. Porą kartų jos buvo įkritusios į rūsį, tuomet taip pat prireikė pagalbos. Tad Telšių r. ugniagesiai gelbėtojai – dažni svečiai Pateklėnų kaime ūkininkaujančios senolės sodyboje.