Deg­li­gę su­ke­lian­ti bak­te­ri­ja er­wi­nia amy­lo­vo­ra ga­li pa­žeis­ti net 180 rū­šių erš­kė­ti­nių šei­mos au­ga­lų. Ji puo­la obe­lis, kriau­šes, sva­rai­nius, dyg­lai­nes, gu­do­be­les, šliand­ras, šer­mukš­nius, med­lie­vas, ci­do­ni­jas ir ki­tus au­ga­lus. 

Augalų ekspertai perspėja, kad už­krės­tus au­ga­lus ir 20 me­trų ap­link juos au­gan­čius jau­triau­sius bak­te­ri­nei deg­li­gei au­ga­lus bū­ti­na su­nai­kin­ti per 15 die­nų. Nors yra tam tikrų išorinių požymių, kaip galima nustatyti šią ligą, geriausiai tai galima nustatyti tik atlikus mo­le­ku­li­nius ty­ri­mus.

Būdingiausi ligos požymiai - žy­dė­ji­mo me­tu pa­juo­duo­jan­tys me­džių žie­dai, vien­me­čių ūg­lių vir­šū­nės už­linkimas kab­lio for­ma, ant lapų atsirandančios juodos dėmės.